Knit Collective Cph

Den 11. juni kunne de to strikdesignere, veninder og kollegaer, Laura Dalgaard og Camilla Bast, fejrer 1 års fødselsdag for deres kreative strikke-univers, Knit Collective Cph. Maries ideer har i samme anledning taget en snak med de to kvinder for at blive klogere på deres tanker bag foretagendet.

Knit Collective Cph er et kreativt univers, hvor de to strikke-kollegaer, Laura Dalgaard og Camilla Bast, deler deres fælles passion for strik ved at udvikle og sælge opskrifter. Selv italesætter de Knit Collective Cph som et forsøg på at skabe et anderledes univers for strikkere og modebevidste interessenter: “Vi syntes, der manglede et sted, hvor disse blev kombineret. Ideen opstod, fordi vi ikke følte, vi kunne genkende os selv i diverse strikkeblogs, og alligevel altid lavede vores egne opskrifter. Så vi besluttede at lave et forum, hvor vi delte både vores inspiration og vores egne ting som en slags kreativ samtale mellem to venner. Senere har det udviklet sig til udelukkende at bestå af vores egne ting, og vi drømmer om at udvikle det yderligere i den retning”, fortæller de.

At Camilla Bast og Laura Dalgaard (se relateret blogindlæg her) er et godt match handler først og fremmest om, at de godt kan lide hinanden og det hinanden laver: “Det vi laver taler fint sammen, nok fordi vi begge er interesserede i, hvad der rør sig i samtiden. Både i forhold til mode og kunst. Vi oplyser på opskrifterne om hvem, der er designeren bag. Men vi betragter os egentlig som et kollektiv, og har derfor ikke så stort fokus på hvem, der har designet hvad, men mere på at skabe en god energi og lyst til at skabe. På et personligt plan passer vi ret godt sammen fordi vi begge er følsomme, kreative mennesker, så vi kan give hinanden opbakning, når der er brug for det – men det er også praktisk, at man har en anden, man skal stå til ansvar for. Så får man mere for hånden, end hvis man kun har sig selv”, fortæller de og fortsætter “Vi har svært ved at forestille os at gøre dette alene”. 

Men mange år skulle der gå, før Laura og Camilla slog hovederne sammen. Første gang de to kollegaer mødte hinanden, passede Camilla Lauras datter i vuggestuen uvidende om den fælles interesse for strik. Det var først flere år efter, da de mødte hinanden i garnforretningen Nicoline Garn, hvor de begge i øvrigt havde haft studiejob, at de fik øje for hinandens kreative lidenskaber. “Camilla har en meget vindende personlighed og en super cool stil, og jeg vidste hurtigt, at hun var en, jeg kunne ønske mig at arbejde med”, fortæller Laura. Også Camilla åbner op for sin begejstring over muligheden for samarbejde med selveste Laura Dalgaard: “Jeg var helt på røven over, at Laura spurgte mig om vi ikke skulle lave opskifter sammen – hun var allerede en big deal I strikkeverden dengang, og jeg var en ‘nobody’. Men det har været det bedste i verden at have Laura som kreativ partner, frem for at gøre det alene”, fortæller hun.

Ifølge Camilla og Laura er det fede ved strik håndarbejdets tilgængelighed. At strikke kræver ikke meget mere udstyr end et par strikkepinde og noget garn, og så er det noget alle kan lære. Desuden er de to kvinder vilde med det store udvalg af lækre og sjove materialer, der er i konstant udvikling: “Det giver uendelige muligheder og inspirerer os meget”, fortæller de. Generelt finder Camilla og Laura inspiration i alt fra kunst, film og musik til gadebilledet og naturen: “Vi er inspireret af tidsånden, men Knit Collective handler mest om, hvad vi selv har lyst til at strikke og klæde os i. Derfor kommer der også snart babyopskrifter, da Camilla venter sig”.

Knit Collective Cph består af en hjemmeside til salg af strikkeopskrifter samt en Instagram-profil @knitcollectivecph til markedsføring. Men hverken Camilla eller Laura vil beskrive sig selv som strategiske, når det kommer til markedsføring: “Vi gør kun ting, vi synes er sjove. Instagram er fedt, fordi alle kan starte der og bygge et brand op. Man behøver i virkeligheden ikke andet. Knit Collective har længe været et eksperiment, et sted vi kunne afprøve forskellige ting. Det er selvfølgelig blevet mere klart det sidste år, og vi ønsker begge at drive Knit Collective endnu længere”.

Spørger man de to strikdesignere, hvad der differentierer dem og Knit Collective Cph fra andre og andet lignende, handler det i høj grad om eksperimentering og deres forhold til moden: “Uden at fornærme nogen kan man vel godt sige, at vi er nogle af de mere eksperimenterende inden for faget, og så er vi nok også nogle af dem, der forholder os mest til modebilledet. Vi gør også meget ud af ikke at lave kopivarer af populære sweatre, da der er nok af det for tiden. Vi vil gerne være vores helt egne”. Og mon ikke, at det er deres legende tilgang og originalitet, der får folk til at trykke “Følg” på Instagram og “Køb” på hjemmesiden?

Drømmene for Knit Collective er ikke små, og meget tyder på, at vi kommer til at høre meget mere til Camilla Bast og Laura Dalgaards foretagende i fremtiden: “Vi har netop kigget hinanden i øjnene og aftalt, at vi ønsker at tage vores lille kollektiv til det næste niveau, hvilket lige nu betyder, at vi kommer til at bruge en del mere tid på det end hidtil. Vi ønsker at være mere tydelige på Instagram og på længere sigt er det en drøm at udvikle egne produkter og evt. garn. Men lige nu er vi bare glade for at det stille og roligt udviker sig, og at folk synes om det vi laver”.

Besøg Knit Collective Cph på Instagram @knitcollectivecph.

Vil du se, hvad du kan finde i vores magasin Maries ideer 03/2019, så klik her.

Foto: Knit Collective Cph

Køb Maries ideer her 

Besøg også Maries ideer på Facebook & Instagram @mariesideer.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 780 times, 1 visits today)