Maries kreative venner – Tove Lindtein

Tove Lindtein

HVEM: Tove Lindtein, 43 år.

BESKÆFTIGELSE: I øjeblikket arbejder kun med kreativ strikning mod et større projekt for efteråret 2019.

HVAD: Jeg har stor kærlighed til mine strikkepinde. Jeg kan lide at strikke i alle varianter, tykke pinde, tynde pinde. Elsker at gå i garnbutikker for at se og føle på garnet. Det er LYKKE.

SOCIALE MEDIER: Instagram @tovelindtein – er mest på Instagram, hvor jeg deler ud af min strikkeentusiasme.

“Jeg strikker kun hjemme. Det lyder måske lidt sjovt, men jeg strikker aldrig offentligt”.

HVAD ER DET, DER ER SÆRLIGT VED STRIK? For mig handler strik om terapi. Det at kunne skabe noget og være kreativ, giver en harmonisk hverdag. Det giver en stor tilfredstillelse at kunne skabe noget med hænderne.

HVORDAN OG HVORNÅR LÆRTE DU DET? Som barn lærte jeg alle typer håndarbejde af min mor. Hun er en utrolig kreativ person. Sy, hækle og brodere korsting. Så har vel som ung syet puder af korsting og lavet eget tøj af mormors gamle gardiner. Men har de senere år kun fundet lykken med pindene.

HVAD INSPIRERER DIG? Jeg er inspireret af catwalk-mode, hvad der kommer fra trends og farver. Har en stor passion for detaljer. Bliv inspireret af at gå rundt i butikker for at kigge. Alt fra interiørbutikker til papkopper på Nille eller Clas Olson. Der er inspiration i næsten alt, hvad du omgiver dig med.

HVORDAN ER DIN PROCES FRA IDE TIL PRODUKT? Kan tage en sweater Audrey sweater jeg har lavet som eksempel: Denne sweater blev lavet, da jeg havde set “Det lille hus på prærien”. De havde så dejlige skjorter med pufærmer, og lange ærmer med knapper på. Jeg tænkte, at det ville jeg lave en sweater med. Så komd der også pufærmer i modebilledet, som også fortsætter i år. Ønsket var en sweater i et lidt puffet look, og at knapperne på ærmet skulle være kontrast. Lavede en med søde perler på ærmet og en med bling-knapper. Jeg strikker og designer kun, hvad jeg selv ønsker at gå med.

HVAD STRIKKER DU MEST? Jeg strikker og laverfor det meste sweatre, jakker og toppe.

EVT. YNDLINGS MATERIALE/GARN + FORHANDLER? Nogle af mine favorit garner for øjeblikket er Iris fra Raumagarn, Alpacka superfine og Class fra Lana Gatto Scandinavia og Pus garnet fra Du store alpaka.

HVOR & HVORNÅR STRIKKER DU? Jeg strikker kun hjemme. Det lyder måske lidt sjovt, men jeg strikker aldrig offentligt. Jeg kan godt lide at strikke ved frokostbordet og når jeg ser TV om aftenen.

HVAD ER DET SVÆRESTE OG FLOTTESTE DU HAR LAVET? Det sværeste jeg har lavet må være Lindtein genser (til venstre) og Yorkie genser (til højre). Det fineste må være Audrey jakke

(de tre nederste).

HVAD ER DU I GANG MED LIGE NU? Akkurat lige nu (i skrivende stund) sidder jeg og laver en sommertop i garnet Class (et merino garn med angora i).

HVILKE PROJEKTER FINDER MAN PÅ DIN TO-DO-LISTE? Det må være en supporter sweater og en lidt chunky sweater til høsten i safari-farver.

ER DER NOGET, DU GERNE VIL LÆRE? Det er altid sjovt at lære nye strikketeknikker.

HVORDAN VILLE DET LYDE, HVIS DU SKULLE ANBEFALE EN IKKE-STRIKKER AT STRIKKE? Det må være, at det giveren utrolig selvtillid at lave sit eget tøj. Det behøver ikke at være mere end en hue eller et tørklæde.

EVT. NOGET MERE DU GERNE VIL FORTÆLLE? Vær ikke bange for, at det du skaber ikke er fint eller godt nok. Det er det personlige og sjælen i det arbejde man skaber, der tæller.

HVEM SKAL VI LÆRE BEDRE AT KENDE? @_stinemor_ Hun inspirerer med flotte billeder og en kretiv hverdag. Bliver bare glad af alt det fine hun deler.

Foto: Tove Lindtein

Tusind tak, Tove, fordi du havde lyst til at være med.

Læs også om Charlotte, der er selvstændig med sit lille garnfarvningsfirma.

Køb Maries ideer her 

Besøg også Maries ideer på Facebook & Instagram @mariesideer.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 729 times, 1 visits today)