Maries kreative venner – Ingrid Frøysland

Ingrid Frøysland

HVEM: Ingrid, 31 år. Forlovet med Audun og mor til Storm på 3 år og Birk på 1 år.

BESKÆFTIGELSEHR-leder i et privat rengøringsfirma i Bergen, Norge.

HVAD: Strik til dem, jeg holder af.

SOCIALE MEDIER: @smastrikk på Instagram.

“Jeg [stod] midt i en vanskelig periode i livet efter at have være ufrivilligt barnløs i cirka to år. Jeg oprettede @smastrikk på Instagram og begyndte at strikke småt babytøj i håbet om, at jeg en dag ville være heldig nok til at kunne klæde min egen lille baby på i disse beklædningsgenstande”.

HVORFOR STRIK? Jeg elsker at kunne lave flot tøj til dem, jeg elsker. Der er så meget kærlighed i hver maske, og det er dejligt at se en lille garnnøgle omdanne sig til en smuk beklædningsgenstand, der kan bruges gang på gang.

HVORDAN OG HVORNÅR LÆRTE DU DET? Jeg lærte at strikke som barn i skolen, men jeg blev aldrig den store strikker. Da jeg tog min kandidatgrad, strikkede jeg en sweater til mig selv og et par sokker til min nevø, men så stoppede det lidt. I 2015 opdagede jeg @ministrikk og “det strikkende Instagram”. Mens jeg opdagede dette stod jeg midt i en vanskelig periode i livet efter at have være ufrivilligt barnløs i cirka to år. Jeg oprettede @smastrikk på Instagram og begyndte at strikke småt babytøj i håbet om, at jeg en dag ville være heldig nok til at kunne klæde min egen lille baby på i disse beklædningsgenstande. Livet gik, og det var godt at have noget at drømme om, og jeg formåede at holde modet oppe. I april 2015 havde jeg en meget længe ventet graviditetstest i mine hænder, og i slutningen af ​​december kunne jeg iklæde min lille baby i “hentesettet” fra @ministrikk, som jeg blev forelsket i, da jeg først opdagede “strikke-Instagram”. Herefter har jeg strikket næsten hver dag, og strikken er med mig overalt.

HVAD STRIKKER DU MEST & TIL HVEM? Det startede med, at jeg kun strikkede tøj til Storm og barselsgaver til gode venner. Jeg begik mig så ud i noget “egostrik”, og nu er jeg i en periode, hvor jeg har så meget tøj, jeg ønsker at strikke til mig selv. Birk og Storm begynder at have så mange strikkede klæder, og de bruger ikke alt, så nu kan jeg prioritere mig selv lidt, og det er fantastisk at kunne klæde sig på med et stykke tøj, du selv har strikket. Nu vil min samlever også have en trøje, så der er en herresweater på strikkelisten.

HVOR FINDER DU INSPIRATION? Jeg finder mest inspiration på Instagram. Både hos kontoer jeg følger og har fulgt i lang tid, men indimellem falder jeg over nye kontoer og nye beklædningsgenstande og bliver hovedkluds forelsket og skal bare strikke disse.

BESKRIV DIN KREATIVE STIL MED 3 ORD OG BEGRUND: Minimalistisk, funktionel og fuld af impulsivitet. Jeg elsker enkle beklædningsgenstande uden for meget tingeltangel, som passer godt sammen med en baby på armen og en treårig i hælene. Min strikkeliste er uendelig lang med mange drømme og planer for både mig selv og børnene, men så snart jeg ser et stykke tøj, jeg bliver forelsket i, køber jeg garn til det og går i gang, og alt andet må vente. Strik skal være lystbetonet og sjovt, og jeg forsøger at strikke det jeg vil have uden tidspres og for store forventninger til mig selv.

EVT. YNDLINGS MATERIALE/GARN + FORHANDLER? Jeg er generelt meget glad for pindestørrelse 3 og merinould, og favoritterne er “Tynn merinoull” og “Alpakka silke” fra Sandnes Garn samt Knitting for Olives meriono. Når jeg strikker til mig selv, strikker jeg meget ferne i alpaca of silk mohair fra Isager.

Mine to absolutt favorit garnbutikker er Strikkelykke i Bergen og Garntopia i Oslo. Begge butikkerne har en fantastisk atmosfære og det er en drøm at gå rundt og mærke på de herligste garnkvaliteter og møde herlige mennesker.

HVOR & HVORNÅR STRIKKER DU? Jeg strikker stort set hele tiden, når jeg sidder i ro. Jeg strikker mest om aftenen efter at ungerne er lagt i seng, huset er ryddet, og jeg gerne har taget mig små 30-minutters træning i stuen. Så kan jeg sidde i sofaen med en kop kaffe og bare nyde alenetiden og min strik. Jeg strikker også til frokost og mens jeg har telefonmøder på arbejdspladsen, hvis børnene leger pænt på gulvet, når jeg er passager i en bil eller hvor som helst, hvor jeg har tid og mulighed for det. Jeg bærer altid rundt på mit strikketøj i tasken og er normalt hurtig til at tage den op ved enhver mulig anledning.

HVAD ER DET SVÆRESTE OG FLOTTESTE DU HAR LAVET? Det fineste jeg har strikket må være de to tæppper, jeg har strikket til mine drenge fra Lene Holme Samsøe, og de forskellige Knapperbakgenser mine drenge har fra MinistrikkI januar blev min mor 60 år gammel og jeg strikkede en Ingendikkedarercardigan fra PetiteKnit til hende. Dette er en af ​​de fineste jakker jeg kan forestille mig, men det var så rart at strikke det til min mor, der betyder så meget for mig. Og hun var så glad. Det er et af de fineste beklædningsgenstande jeg nogensinde har strikket, fordi der var så mange følelser involveret. Ellers er jeg forelsket i min strikk_no 52 fra @nameless_knitwear. Den er lige så fin til jeans som til skørter!

Jeg synes egentlig sjældent tøj er så svært at strikke. Ikke nødvendigvis fordi jeg er så god til at strikke, men fordi det er så nemt at spørge andre om hjælp og vejledning, så du kan strikke det tøj, du vil strikke. Derudover har Google været min bedste ven, da jeg skulle lære det.

HVAD ER DU I GANG MED LIGE NU? Akkurat lige nu strikker jeg på en Striperpålangsgenser fra PetiteKnit og en Birchjacket fra Helga Isager til mig selv, og et par Ellinorsblebukser fra PetiteKnit til min kommende nevø.

HVILKE PROJEKTER FINDER MAN PÅ DIN TO-DO-LISTE? Den liste er så lang og vældig dynamisk, men de projekter, der står øverst på listen nu og som jeg håper på at få på pindene meget snart er:

Knapperbakgenser fra @ministrikk til min kommende nevø

Skybrudgenser fra @krittewitt_knits til Storm

Pølseskinnbukse fra @hoppestrikk.no til Birk

Christelgenser fra @guttenogstrikkemor og Ballonsweater fra PetiteKnit til mig selv

Noragenser fra @guttenogstrikkemor til min samlever

ER DER NOGET, DU GERNE VIL LÆRE? Jeg synes alltid det er sjovt at lære nye teknikker og jeg elsker at strikke efter opskrifter, der indeholder nye teknikker. Hver gang jeg strikker et stykke tøj fra PetiteKnit ved jeg, at jeg kommer til at lære noget nyt.

HVAD SYNES DU OM KOBLINGEN MELLEM HÅNDARBEJDE & INSTAGRAM? Jeg synes det er helt fantastisk! Jeg har mødt så mange fine mennesker, og jeg synes, ​​at folk er så søde, inspirerende og inkluderende. Jeg synes, at “strikke-Instagram” er et godt sted at være, og jeg finder ny inspiration hver dag. Jeg mødte en af ​​mine bedste veninder, @frmarielle, på et tilfældigt strikketræf i 2016, og jeg taler med hende flere gange om ugen og mødes med hende så ofte som muligt. Jeg havde aldrig drømt om, hvor Instagram-eventyret ville tage mig, da jeg startede min konto @smastrikk i 2015. Jeg er uendeligt glad for alle nye venner og bekendtskaber, jeg har fået!

HVEM SKAL VI LÆRE BEDRE AT KENDE? Marielle @frmarielle, fordi hun er helt helt igennem skrap til babystrik, og er et af de fineste og mest inspirerende mennesker jeg kender. Pia @piamyhrekamp, fordi hun er så utroligt klog, venlig og inkluderende. Hun satsede alt og startede sin egen garnbutik, Garntopia, i november og er den sejeste, jeg kender!

Foto: Ingrid Frøysland

Tusind tak, Ingrid, fordi du havde lyst til at være med.

Læs også om Maria Møller, der er vild med perlebroderi og andre nørklerier.

Køb Maries ideer her 

Besøg også Maries ideer på Facebook & Instagram @mariesideer.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 550 times, 1 visits today)