Maries kreative venner – Celine Ohlsson

Celine Ohlsson

HVEM: Celine Ohlsson, 26 år.

BESKÆFTIGELSE: Jeg studerer medicin på Københavns Universitet og har 1,5 år tilbage før jeg kan kalde mig læge.

HVAD: Jeg strikker mest. Men i virkeligheden elsker jeg alt, hvad der er kreativt. Jeg tror, at det er skabelsesprocessen og det faktum, at der kommer et produkt ud af det, der tiltaler og driver mig. Jeg elsker også at sy, tegne, male og bage sjove kager.

SOCIALE MEDIER:  Instagram @nameless_knitwearwww.namelessknitwear.com

“Min mor lærte mig alle teknikkerne, men opskrifterne!!!! Dem måtte jeg selv læse. Hun sagde altid: “Celine… Det er meget simpelt. ALLE kan følge en opskrift. Man skal bare gøre lige præcis det der står!”, og det er jo også rigtigt nok. Så som regel nåede jeg også i mål efter at have prøvet på 117 forskellige måder”.

HVAD ER DET VED STRIK, DER FANGER DIG? Jeg elsker at have noget i hænderne. Men det, der driver mig er nok mest tankerne og forestillingerne om det færdige produkt. Bliver det som jeg havde forestillet mig?

HVORDAN OG HVORNÅR LÆRTE DU DET? Jeg lærte at strikke i folkeskolen. Jeg tror nok, at jeg lærte det helt tilbage i 5. klasse, men jeg begyndte først for alvor at strikke trøjer etc. i 8. klasse. Det er min mor, der er min store strikkeguru. Hun har strikket hele sit liv, men kan nu desværre ikke strikke pga. gigt i håndledet (rodledsarthrose). Hun har været en hård læremester, men jeg er hende evigt taknemmelig i dag! Jeg husker tydeligt alle de gange, hvor jeg stolt skulle fremvise mit værk. Inderst inde vidste jeg jo godt, at der var en fejl lige der i begyndelsen, men jeg orkede ikke at pille op og desuden var der jo ingen, der ville se det! Jeg tog selvfølgelig fejl, for det var altid min mors første kommentar. “Ej Celine… Det er noget sjusk!”, og da vidste jeg, at jeg måtte pille det hele op igen og starte forfra. Så af mange års bitter erfaring har jeg lært at stoppe og pille op lige så snart, jeg er den mindst smule utilfreds, for det går trods alt hurtigere end hvis man skal strikke hele projektet færdigt for derefter at pille det hele op igen.

Det er også min mor, der har lært mig at læse opskrifter. I dag findes der en masse videoer på YouTube, hvilket gør processen en del lettere, men da jeg var barn var man helt overladt til de skrevne ord og mors nåde. Min mor lærte mig alle teknikkerne, men opskrifterne!!!! Dem måtte jeg selv læse. Hun sagde altid: “Celine… Det er meget simpelt. ALLE kan følge en opskrift. Man skal bare gøre lige præcis det der står!”, og det er jo også rigtigt nok. Så som regel nåede jeg også i mål efter at have prøvet på 117 forskellige måder… Det lyder måske lidt hårdt, og denne læremåde er nok ikke for alle, men jeg er enormt stædig, så det var den perfekte måde at lære at strikke på for mig. Jeg er som sagt min mor evigt taknemmelig i dag. Hun er virkelig grunden til, at jeg i dag ikke har nogen begrænsninger i forhold til teknik og design.

BESKRIV DIN KREATIVE STIL MED 3 ORD OG BEGRUND Moderne, nytænkende og farverig. Det betyder meget for mig, at der ikke skal være nogle begrænsninger i strik. Med de forskellige teknikker kan man virkelig strikke nogle langt federe ting, end man lige går og tror. Derfor prøver jeg at være nytænkende i mine designs. Jeg bliver (desværre) tiltrukket af meget kraftige farver. Det er lidt svært at få en pæn og ensartet billedserie på Instagram med alle de forskellige farver… Så måske jeg på et tidspunkt skal prøve at være lidt mere kedelig!

HVOR FINDER DU INSPIRATION TIL STRIK? Overalt! Hvis jeg lige er kortvarigt fraværende kan man være sikker på, at der er masker på hjernen…

DESIGNER DU SELV STRIK? Jeg designer selv. Nogle gange henter jeg kraftig inspiration fra en model, jeg har set i en butik, men for det meste designer jeg ud fra egne ideer.

HVAD STRIKKER DU MEST? Jeg er klart mest til egostrik! Er det lidt egoistisk? Jeg har 2 børn, så det er jo ikke fordi, at der ikke er behov for børnestrik… Jeg har desuden lovet min mand en trøje i 4 år nu.

EVT. YNDLINGS MATERIALE/GARN + FORHANDLER? Jeg er ret glad for kombien Alpaca2 + silkmohair fra Isager. Min nyeste trøje er lavet i merino 200 bebé + Lace fra Lang yarns, hvilket også er en super blød kombi. På et tidspunkt skal jeg strikke mig en trøje i PUF fra Gepard Garn. Næste projekt bliver dog i håndfarvet garn fra handdyed.dk. Det glæder jeg mig helt vildt meget til!

HVORNÅR STRIKKER DU? Lige for tiden er det fra kl. 20-01! Men jeg har lovet mig selv at gå lidt tidligere i seng i fremtiden, for mine børn vågner kl. 06:30!

HVAD ER DET SVÆRESTE OG FLOTTESTE DU HAR LAVET? Jeg er faktisk nået dertil, hvor jeg ikke synes at selve teknikkerne er specielt svære. Så det sværeste er klart at ramme det præcise antal masker for at opnå den perfekte pasform. Det kan til tider godt være lidt krævende og var ved at give mig grå har, da jeg skulle strikke ærmet på min “strik no. 52” for femte gang! Men flot blev den og så var det hurtigt glemt (se billederne herunder samt billederne øverst i indlægget).

HVAD ER DU I GANG MED LIGE NU? Min fys siger, at jeg skal have gang i mange projekter på én gang for at skåne mine håndled – verdens bedste råd, hvis I spørger mig! Så jeg har gang i lidt forskelligt. Jeg er ved at færdiggøre “Strik no. 53, som bliver en hip trøje med flæser (den er nu færdig). Jeg har netop slået op til et babytæppe i englemøsnter (samme mønster som på billedet), som kommer til at matche “strik no. 2”, og så overvejer jeg at kaste mig ud i noget broderi, men det er fortsat kun en overvejelse.

HVILKE PROJEKTER FINDER MAN PÅ DIN TO-DO-LISTE? Jeg har alt for mange projekter på denne liste: En sommercardigan med flæser, en hip cardigan i håndfarvet garn, noget sommerligt, som jeg aldrig har set i strik før (måske mislykkes det, og så får I det nok ikke at se…), en juniortrøje, en herresweater og endnu en juniortrøje.

ER DER NOGET, DU GERNE VIL LÆRE? Jeg vil gerne lære alle teknikkerne indenfor patentstrik. Der findes jo 117 forskellige måder at tage ind og ud på!

BURDE FLERE LÆRE AT STRIKKE? – HVORFOR? JA! Det er da det sejeste at kunne strikke sit eget tøj!?

EVT. NOGET DU GERNE VIL FORTÆLLE? Ikke andet end at man skal følge mig på Instagram, hvis man vil se mere til mine designs.

HVEM SKAL VI LÆRE BEDRE AT KENDE? (KREATIVE INSTAGRAM-PROFILER) – HVORFOR?

Hold øje med @handdyed.dk på Instagram. Hun laver altså nogle lækre garner! Også @witredesign elsker jeg at følge, fordi hun er mega cool og laver nogle hippe ting (tip: nogle af hendes opskrifter er meget begyndervenlige), samt @plystreknitwear, der laver nogle seriøst lækre strikketasker. Jeg skal i hvert fald have mig en af de kommende strikkesommertasker i flet! Ellers vil jeg klart anbefale at følge kontoen @strikkere, hvorfra der deles råd om nyeste strikketrends og teknikker. Jeg er selv lige blevet fast medlem og glæder mig meget til at dele mine råd og erfaringer samt glimt fra min hverdag.

Foto: Celine Ohlsson

Tusind tak, Celine, fordi du havde lyst til at være med.

Læs også om Ingrid Frøysland, der også deler ud af sin strikkeglæde og taler om “det strikkende Instagram”.

Køb Maries ideer her 

Besøg også Maries ideer på Facebook & Instagram @mariesideer.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 656 times, 1 visits today)