Maries kreative venner – Dina Pedersen

Dina Pedersen

HVEM: Dina Pedersen 34 år

BESKÆFTIGELSE: Jeg arbejder som Store Manager hos Companys på Langelinie.

HVAD: Strik.

SOCIALE MEDIER: Instagram @dina_the_knitting_mom

” Min stil er meget farverig, mixet med en masse sort, masser af dyreprint og prikker er jeg svært glad for. Jeg prøver nogle gange det sorte og det sikre valg, men så keder jeg mig og der sniger hurtigt sig noget farve ind. Gerne neon eller pink”.

HVORFOR STRIK: Jeg kommer fra en familie med garn på hjernen. Så længe jeg kan huske har damerne på min mors side strikket, hæklet, malet og syet. Så det har nok ligget i generne. For nogle år tilbage stoppede min mormor med at strikke, da hænderne ikke kunne mere… Så jeg tænkte, at det var på tide at prøve kræfter med det selv. Og det var kærlighed ved første maske. Den følelse jeg får af at kreere noget selv er så tilfredstillende – og så hjalp det mig igennem en rigtig svær periode af mit liv. I dag kan jeg ikke undvære det, og det har ikke været en god dag, hvis ikke jeg har haft tid til at strikke. Det får mig til at slippe en masse tanker, og geare helt ned efter en lang og travl dag med job og børn.

HVORDAN OG HVORNÅE LÆRTE DU DET: Efter sigende har jeg haft mine første strikkepinde mellem hænderne i en alder af 4-5 år. Det kan jeg dog ikke selv huske. Men min mor siger, at jeg slet ikke kunne lade hendes garn være, og hun lod mig udforske. Jeg husker først, at jeg strikkede da jeg var en 13-14 år gammel, hvor hun lærte mig at slå masker op, strikke ret og vrang. Mit første projekter var et halstørklæde som aldrig blev færdigt og en hue der blev temmelig uformelig. Og så smed jeg håndklædet i ringen. Tålmodigheden besad jeg simpelthen ikke. Heldigvis var det ligesom at cykle, da jeg genoptog strikning, det lå nemt i fingrene. Ud over selvfølgelig at få hjælp af min mor og mormor, har jeg brugt YouTube rigtig meget – specielt til at tyde opskrifter, og lære alle de forskellige teknikker.

HVORDAN ADSKILLER DIN KREATIVE STIL SIG FRA ANDRE? Jeg keder mig hurtigt, når tingene bliver for pæne og almindelige. Ofte spinger jeg ud i vilde farvesammensætninger og ændrer på opskrifter undervejs, hvis jeg får en god ide. Jeg har altid været lidt rebelsk, hvis nogen har sagt til mig, at noget skal være på en bestemt måde… Så derfor er jeg også hurtigt sprunget ud i mine egne kreationer, selvom jeg er ret ny. Min stil er meget farverig, mixet med en masse sort, masser af dyreprint og prikker er jeg svært glad for. Jeg prøver nogle gange det sorte og det sikre valg, men så keder jeg mig og der sniger hurtigt sig noget farve ind. Gerne neon eller pink.

HVAD INSPIRERER DIG? Min allerstørste inspirationskilde er min mormor. Jeg har altid været dybt facineret af hendes stil, som oftes har været en blanding af pliserede nederdele og hjemmestrikkede bluser. De har altid været meget spændende med alle mulige smukke detaljer som bomber på skuldrene, prikker, pufærmer, ballonærmer osv. Og så kan jeg bruge timer på Instagram, hvor en masse dygtige kvinder og mænd laver smukke opskrifter, jeg bliver nød til at strikke.

YNDLINGS MATERIALE/GARN + FORHANDLER? Gepard Garn er mit absolutte ynlings garnmærke. Deres farveudvalg er intet mindre end fantastisk – masser af pang! Specielt deres Mohair Kid Seta er jeg glad for.

For nogle år tilbage tog min mor tog mig med ind i Uldstedet ved Nørreport, og jeg var solgt. Det var ligesom at gå i en slikbutik, alle de farver og kvaliteter. Man får lyst til at købe det hele. Og så har de et kæmpe udvalg af mit ynglingsgarn. Derudover er damerne enormt søde, og altid meget behjælpelige.

HVAD STRIKKER DU MEST AF? HVORFOR? Jeg strikker stort set kun trøjer, og oftest til mine to piger. Jeg elsker at strikke til den største som fylder otte om lidt. Hun bliver oprigtig glad for det jeg strikker til hende, og er også tit med i processen, enten i form af farvevalg eller med ideer til designet. Den mindste strikker jeg også til, men ikke så ofte. Hun vokser så hurtigt ud af dem – så hun må arve storesøsters, og på den måde lever mine kreationer også længere. Ego strik bliver det også til engang imellem, men da jeg arbejder med tøj til dagligt, får jeg ikke ritgig tid til at gå med dem. Og jeg synes faktisk også det er federe at se andre bruge mine ting.

HVOR & HVORNÅR STRIKKER DU? Jeg strikker stort set hver dag, mest om aftenen når pigerne er gået i seng, så jeg rigtig kan fordybe mig og give mig hen. Mine fridage forsvinder også ofte med strik, enten herhjemme i sofaen, eller på en strikkecafé sammen med min mor eller mine strikkeveninder. Det bedste jeg ved, er når vi alle har fri om søndagen, og pigerne vækker mig tidligt. Så hiver vi vores dyner med ind i sofaen, tænder for tvet og hygger med tegnefilm og strikketøj.

HVAD ER DET SVÆRESTE OG FLOTTESTE DU HAR LAVET? Det sværeste var nok ballonsweateren fra PetitKnit. Jeg hyllede op så mange gange, og var virkelig tæt på at give op. Heldigvis kom et par garvede strikkedamer mig til undsætning, så jeg kom i mål – hvilket var virkelig fedt. Ikke nok med trøjen blev min ynglings egostrik, så lærte jeg nogle rigtige gode teknikker undervejs som jeg kan bruge igen.

Det flotteste jeg har strikket må være ”Alba’s Polkadotstrik” – som bare blev lige som jeg havde forestillet mig den.

HVAD ER DU I GANG MED LIGE NU? Jeg er præcist færdig med en trøje jeg har selv har designet til min datter. Den hedder som sagt ”Alba’s Polkadotstrik”, og skal dedikeres til min mormor. Planen er at den skal udkomme som en opskrift i 2019. I mellemtiden har jeg slået op til en ego strik som jeg bare måtte prøve – Det er sweater no. 2 fra My Favourite Things – Knitwear – Og den skal selvfølgelig være knaldorange.

HVILKE PROJEKTER FINDER MAN PÅ DIN TO-DO-LISTE? Jeg har et par forskellige projekter som jeg rigtig gerne vil færdiggøre, som eksemplvis Mors popcornstrik som faktisk kun mangler ærmer…. Min leopardstrik fra Laura Dalsgaard, som har ligget alt for længe. Jeg drømmer om en ”Alba’s Polkadotstrik” my-size, en leopard strik til børn med puffærmer og så har min datter designet en ny strik som jeg skal knække koden på.

ER DER NOGET, DU GERNE VIL LÆRE? Hulmønstre, grafiske diagrammer & loopstitch teknik.

ER DER NOGET DU ØNSKER AT ERHVERVE DIG? Jeg drømmer om:

Et strikkeetui i sort kærnelæder fra Guttenogstrikkemor, så jeg kan få styr på mine strikkepinde.

Et udskiftelige strikkepindesæt fra Hedgehog i den smukkeste rosegold farve.

Garn fra Hedgehog der hedder Feathers i samtlige farver. Det fedeste effektgarn!

Håndfarvet garn fra Artemis – Hun laver de smukketse farvekombinationer jeg længe har set. Jeg ønsker mig dem alle!

HVEM SKAL VI LÆRE BEDRE AT KENDE? Fire profiler jeg elsker at følge på Instagram: @lauradalgaardlaura (læs vores artikel om Laura Dalgaard her)@spetakelstrik, @embrajulie og @pelikanknit. Deres farverige univers og deres designs går lige i mit hjerte. Jeg bliver altid glad og mega inspireret af deres billeder og designs. Og så er de bare skide dygtige!

Foto: Dina Pedersen

Tusind tak, Dina, fordi du havde lyst til at være med.

Læs også om strikkerebellen Mette Larsen.

Køb Maries ideer her 

Besøg også Maries ideer på Facebook & Instagram @mariesideer.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 1.346 times, 1 visits today)