Maries kreative venner – Astrid Munksgaard

Astrid Munksgaard

HVEM: Astrid Munksgaard, 38 år.

BESKÆFTIGELSE: Direktionssekretær.

HVAD: Alt, hvad jeg kan komme i nærheden af. Jeg vil allerhelst prøve det hele. Hvis jeg havde mere tid, ville jeg gerne bruge langt mere tid på korsstingsbroderi, papirklip og vævning. Men det ender som regel altid med, at jeg sidder med mit strikketøj, hvilket jeg også virkelig nyder. 

SOCIALE MEDIER: @rocknrollhausfrau og www.rocknrollhausfrau.dk.

“Jeg forsøger, at producere så meget som muligt til mig selv. Som mor og sekretær servicerer jeg andre hele dagen. Når jeg har ”fri” skal det handle om mig”.

HVAD BETYDER STRIK/HÆKLING FOR DIG I DIN HVERDAG? Det betyder, at jeg kan komme ned i kroppen, og at jeg kan producere noget konkret. Jeg er et produktionsmenneske, ikke procesmenneske. Det er superdejligt, at matematik, garn og mine hænder kan skabe et facit sammen. På den måde kommer jeg ud af hovedet og ned i kroppen.

HVORDAN OG HVORNÅR LÆRTE DU DET? Min mor var håndarbejdslærer. Så hvis jeg ikke vidste, hvad jeg skulle lave, blev jeg altid sat til noget kreativt.

BESKRIV DIN KREATIVE STIL MED 3 ORD OG BEGRUND: Nørden møder generalisten. Når jeg endelig skaber noget selv helt fra bunden. Altså, når jeg ikke strikker andres lækre designs, så handler det ofte om, at min indre fangirl skal udleve et eller andet. Eller at jeg bliver en smule besat en genstand, som bare skal bruges. Og så er det jo ret rart at være den ultimative generalist, som har ret mange muligheder for at arbejde i flere forskellige retninger.

HVAD INSPIRERER DIG? Ofte kommer min inspiration i kæder eller som regulære idé-storme. Så hvis jeg bliver hooked på et tema, et materiale eller en type håndarbejde, så kommer der en flod af tanker, som jeg så skriver ned og sorterer i.

HVAD KREERER DU? Jeg forsøger, at producere så meget som muligt til mig selv. Som mor og sekretær servicerer jeg andre hele dagen. Når jeg har ”fri” skal det handle om mig. Derudover arbejder jeg i temaer, som fx når jeg laver Harry Potter julepynt eller feministisk påskeklip.

HVORNÅR KREERER DU? Når min datter sover…

HVAD ER DET SVÆRESTE OG FLOTTESTE DU HAR LAVET? Det sværeste er helt klart, da jeg genoptog knipling for nogle år siden. Det flotteste er nok den Citatsky, som jeg broderede til min søster.

HVAD ER DU I GANG MED LIGE NU? Jeg teststrikker Camilla Vads Chunky Magnolia (se overstående billede).

HVILKE PROJEKTER FINDER MAN PÅ DIN TO-DO-LISTE? Jeg er blevet meget glad for en hel del af Lene Holme Samsøes modeller i den nye bog. Men min datter har bedt om en vest – og da det er første gang, hun beder om noget strik, må jeg hellere lægge egotrippet til side en stund.

ER DER NOGET, DU GERNE VIL LÆRE? Jeg vil gerne lære at montere strik ”rigtigt”. Det bliver lidt improviseret ind i mellem.

EVT. NOGET MERE DU GERNE VIL FORTÆLLE? Jeg har fået utroligt stor udbytte af kominationen af krea og sociale medier. Jeg har opbygget venskaber og inspitationsfællesskaber. Instagram kan bare noget, hvis man tør. Og jeg er virkelig glad for, at jeg fået mulighed for at møde mange af de skønne mennesker, der har de samme interesser som mig.

HVEM SKAL VI LÆRE BEDRE AT KENDE? @shinysuperhero fordi hun har nogle fede og meget nye ideer.

Foto: Astrid Munksgaard

Tusind tak, Astrid, fordi du havde lyst til at være med.

Læs også om Dina Pedersen, der strikker bluser i spændende farvekombinationer.

Køb Maries ideer her 

Besøg også Maries ideer på Facebook & Instagram @mariesideer.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 511 times, 1 visits today)