Maries kreative venner – Rosa W. Denison

Rosa Winther Denison

HVEM: Rosa Winther Denison, 29 år . Gift med Niels og mor til Sølve på 2 år.

BESKÆFTIGELSE: Designeren bag de danske mærker RWDSTUDIO & LITTLERWDSTUDIO
Chefdesigner hos 360Icon og Manestråle

HVAD: Syning og strik. Jeg arbejder primært med nål og tråd, men ligeså strikning i hånd og på maskine.

SOCIALE MEDIER: Instagram @RWDSTUDIO & @LITTLERWDSTUDIO, Facebook RWDCPH & LITTLERWDSTUDIO og hjemmeside rwdcph.dk.

“Jeg valgte derfor at gå “back where we started” med ønsket om at skabe slowfashion produkter, hvor jeg inkluderede mine kunder i designprocessen”.

HVORFOR HÅNDARBEJDE? Efter nogle år med produktion i udlandet, savnede jeg mere og mere at have tingene i mine egne hænder. Jeg længtes efter den mere dybdegående designproces med tid til at eksperimentere med forskellige teknikker. Jeg kunne se hvordan mit lager voksede og hvordan mine kunder efterspurgte mere autentiske og genenmarbejdede produkter. Jeg valgte derfor at gå “back where we started” med ønsket om at skabe slowfashion produkter, hvor jeg inkluderede mine kunder i designprocessen. Jeg ønskede at genskabe følelsen af at gå til skrædderen og få skabt noget unikt til sig selv.

 

 

HVORDAN OG HVORNÅR LÆRTE DU DET? Jeg er uddannet fra cand. fashion fra KADK 2016, men startede allerede mit første designfirma i 2010. Jeg har altid være interesseret i mode og haft trang til at skabe. Da jeg var helt lille lærte min farmor mig at strikke – det startede altid med 10 masker og endte med over det dobbelte. Til min konfirmation fik jeg min første symaskine og lærte ret hurtigt sy. Med tiden voksede det sig til større og større projekter.

BESKRIV DIN KREATIVE STIL MED 3 ORD OG BEGRUND: Klassisk med et twist, arkitektonisk og helt min egen. Min kreative stil er eksperimenterende, men anvendelig. Jeg elsker at arbejde med lag på lag, volumen og snit, der får dem der bærer mine klæder til at føle sig helt specielle. Jeg forsøger i høj grad at skabe noget tidsløst, man kan anvende år efter år.

HVAD INSPIRERER DIG? Jeg er specielt fascineret af arkitektur og den stærke forbindelse, der er mellem den og beklædningsdesign. Jeg er egentligt også ret inspireret af forskellige tekstilers egenskaber og hvordan et fladt stykke stof eller en rulle garn kan skabe noget tredimensionelt, der kan huse en krop. Det er meget forskelligt, hvad der rent visuelt inspirerer mig. Nogle gange er det på min cykeltur gennem byen, mens der andre gange skal lidt mere til.

YNDLINGSMATERIALE: Lige nu strikker jeg i mohair, som jeg har altid været ret vild med. Det kan altså noget, især hvis man mixer det med andre komponenter. Børstet uld er også en af mine all time favoritter, men utrolig dyrt hvis man skal købe det lokalt, så det er desværre ikke så tit jeg laver noget i det.

HVAD STRIKKER/HÆKLER/SYER/KREERER DU? Lige nu er jeg i gang med lettershirts. Det er de her bæredygtige trøjer hvor folk selv bestemmer stof, farve og det navn, der skal på. Samtidig strikker jeg en sweater og skal i gang med at lave en orange frakke på bestilling.

HVORNÅR KREERER DU? Jeg strikker stort set kun om aftenen. Der har en lidt meditativ effekt på mig, og når jeg først har udviklet et mønster, så kører det jo bare derudaf. Derudover synes jeg, at det er ret fedt at kunne se et eller andet på flimmeren imens jeg samtidig er produktiv. Jeg syer kun i mit studio på Frederiksberg, hvor jeg er 3-4 gange om ugen.

HVAD ER DET SVÆRESTE, GRIMMESTE OG FLOTTESTE DU HAR LAVET? Det sværeste, mest udfordrende men flotteste jeg nogensinde har lavet, var min afgangskollektion fra KADK (se billeder herunder). Nøj den trak tænder, og så fik jeg en hjernerystelse oven i det hele.  Det grimmest er sandsynligvis noget af det allerførste jeg har lavet. Det ligger så langt tilbage at jeg næsten ikke kan huske det.

HVAD ER DU I GANG MED LIGE NU? Lige nu strikker jeg en sweater, som jeg ret godt selv gad at have.

ER DER NOGET, DU GERNE VIL LÆRE? Jeg vil vildt gerne lære at blive bedre på strikkemaskinen. I første omgang ville jeg gerne have en ny, eller bare få gennemgået og lappet den gamle maskine, jeg har nu.

HVEM SKAL VI LÆRE BEDRE AT KENDE? – HVORFOR?
@troelsflensted – en så inspirerende profil hvor mange bliver inviteret indenfor fra proces til færdige produkter. Troels arbejder med mange af de samme værdier som jeg selv står for – den langsomme tidskrævende håndværk. Så smukt. Jeg kunne desuden godt tænke mig at møde ham en dag.

@Leavilhelm – ejer af @nr33boeger – jeg har kæmpe respekt for individer der går all in på deres passion –  nogen der satser hele baduljen for at gøre det de elsker. Det er jo virkelig det sejeste og mest inspirerende.

@adorno.design – et digitalt galleri med alt det smukkeste samlet et sted. Det er jeg jo en kæmpe sucker for.

Foto: Rosa Winther Denison

Tusind tak, Rosa, fordi du havde lyst til at være med.

Læs også om Gitte Blinkildes hæklerier i bedste sommerhus stil.

Køb Maries ideer her 

Besøg også Maries ideer på Facebook & Instagram @mariesideer.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 313 times, 1 visits today)