Maries kreative venner – Gitte Blinkilde

Gitte Blinkilde

HVEM: Gitte Blinkilde, 55 år.

BESKÆFTIGELSE: Arbejder i en fritidsklub i et kreaværksted. Udover mit faste arbejde laver jeg lidt freelance design.

HVAD: Jeg hækler, syr, strikker og nyder at ose rundt på et loppemarked. Ofte finder jeg gamle dynbetræk på markederne som bliver trevlet op til garnnøgler og derefter tryllet frem til de skønneste hæklede kludetæpper.

SOCIALE MEDIER: @gitteblinkilde, www.gitteblinkilde.blogspot.dk også kaldet “En kreativ Verden” – her deler jeg lidt ud af min passion inden for den kreative verden bl.a. med små gratis hækleopskrifter.

“Min kreative stil er mest det pastelfarvede, og mine egne design vil jeg nok betegne som lidt humoristiske og sommerhusagtige”.

HVORFOR HÅNDARBEJDE? Et håndarbejde for mig er en kreativ process, som fremmer evnen til at udvikle nye ideer, og det er altid spændende at se det færdige resultat. Samtidig er det en stor tilfredsstillelse at udvikle noget med hænderne. Flerfarvehækling, også kaldet tapestry crochet, er nok min største passion inden for hækling. Jeg bruget oftest små småkorsstings-mønsre som modeller, og mit store idol inden for denne genre er Molla Mills.

HVORDAN OG HVORNÅR LÆRTE DU DET? Som barn lærte jeg at hækle af min farmor, og mit første forsøg var vind og skævt.

HVAD INSPIRERER DIG? Jeg bliver meget inspireret af Greengates smukke mønstrede, blomstrede og pastelfarvede serier som jeg bruger i mit farvevalg i både garn og tekstiler.

BESKRIV DIN KREATIVE STIL MED 3 ORD OG BEGRUND: Min kreative stil er mest det pastelfarvede, og mine egne design vil jeg nok betegne som lidt humoristiske og sommerhusagtige.

HVORNÅR KREERER DU? Det er afslappende for mig at hækle, og hækletøjet er altid fremme sent om aftenen.

HVAD ER DU I GANG MED LIGE NU? For øjeblikket er jeg i gang med endnu et tæppe, som nok bliver et længerevarende arbejde.

HVAD ER DET SVÆRESTE, GRIMMESTE OG FLOTTESTE DU HAR LAVET? Tæpper kan man aldrig få nok af og et af de fineste jeg har hæklet er dette (se billedet herunder).

HVEM SKAL VI LÆRE BEDRE AT KENDE? – HVORFOR? 

Instagram-profiler inden for hækling som jeg varmt kan anbefale er @byclaire_ og @laurahjertefryd.

Foto: Gitte Blinkilde

Tusind tak, Gitte, fordi du havde lyst til at være med.

Læs også om Josephine Rikke Winther og hendes interesse for syning og tøjdesign.

Køb Maries ideer her 

Besøg også Maries ideer på Facebook & Instagram @mariesideer.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 661 times, 1 visits today)