Bliv inspireret af Frøken Grim

Genbrug & kreativ frihed

Læs om Carina, der inspireres af Thomas Blachman og Frida Kahlo. Få også en gratis DIY.

Den 47 årige Carina er en farverig kvinde bosat på Østerbro. Hendes lejlighed er fyldt med farver og udgør dermed en daglig inspirationskilde: “Jeg lever og bor i et meget farverigt og for mig inspirerende univers, der personligt former mig til at være kreativ”. Hun har en baggrund som tekstil formgiver og formidler, og mener at have arvet de kreative evner fra de tidligere generationer af kvinder i familien: “min mor, mormor og oldemor, som da kårene var ringe, omsyede gamle gardiner til kjoler til min mor og moster”.

Gamle ting får nyt liv

At genbruge og puste nyt liv i gamle ting er en mentalitet hun har taget med sig i sit håndarbejde: “Jeg elsker at gå i storskrald. Andres skrald bliver ofte min inspiration”, fortæller Carina, der ligeledes er en flittig kunde hos de lokale genbrugsbutikker. Her finder hun historiske materialer som hun blander med med nye. Med inspiration fra gadebilledets farvepalette, farverige retrostoffer, blonder og gamle håndarbejdsting fra hendes farmors kreerer hun spændende ting og sager, for hendes fantasi fejler intet.

Kreativitet uden grænser

“Når jeg ser og mærker noget, former og modellerer jeg det inde i mit hoved. Jeg lader mine fingre og mit hoved arbejde sammen og starter en kreativ proces”, forklarer Carina. Hun bruger ikke opskrifter og vejledninger, men drives af en fri kreativitet uden begrænsninger. Det betyder, at et projekt kan starte som et bjerg og ende som en fugl. Netop dette giver et godt helhedsbillede af Carinas kreative proces. Hvad kreativiteten angår, er Carina nemlig fri som en fugl.

Thomas Blachman & Frida Kahlo

Med en konstant passion for at være kreativ er Carina meget inspireret af Thomas Blachman: “Jeg er inspireret af Thomas Blackman, som tydeligt siger, at ved at skære de kreative fag fra i folkeskolen gør man ikke børn og unge klogere, tværtimod”. I den forbindelse vil Carina gerne være med til at inspirere dem, der ønsker at være mere kreative til “at finde deres indre kilde til at udvikle og forme, at give slip på regelrethed”. Hun mener således ikke at man bør følge et bestemt spor. Man bør finde sin egen vej og udvikle sin egen kreativitet. Også Frida Kahlo, der dog er meget anderledes end Blachman, er et stort forbillede: “Hendes farver og lyst til at være frigjort i både sind og sjæl har gjort mig stærkere som kvinde og som kreativ udvikler”, fortæller Carina.

Instagram-profilen @froekengrim deler Carina sine farverige og kreative projekter. Hun benytter sig både af garn og stof, laver smykker, maler og andet. Vi har fået lov til at dele en DIY til hendes populære rangle-fisk.


DIY rangle-fisk

Vil du se mere til Carinas kreative univers, kan du besøge hendes Instagram-profil @froekengrim.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Colleen.

Foto: Carina

Følg også med hos Maries ideer på Facebook og på Instagram @mariesideer – her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Køb dit Maries ideer lige her.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 421 times, 1 visits today)