26 kreative kvinder

Bliv inspireret af…

 Vi har samlet 26 blogindlæg i ét. Lad dig inspirere af 26 kreative kvinder, der dyrker alt fra strik til hækling, papirklip, broderi og andet krea. Få også deres fine DIY, opskrifter og gode råd.

1. Camilla @anordicknittingtale 

”Lige siden jeg var helt lille har jeg drømt om at lære at strikke og har været gennem mange mislykkedes forsøg”, fortæller Camilla, der dog ikke gav slip på drømmen om at mestre strikkekunsten. Læs artiklen her.

2. Laura @laurahjertefryd

I Maries ideer 04/2017 havde vi en lille artikel om Laura og hendes farvestrålende hæklerier. Selvom hækling står øverst på listen over kreative tiltag, er det dog ikke den eneste form for krea, hun kaster sig ud i. Læs artiklen her.

3. Gabriella @gabriella.holm

 I stedet for at spendere store pengesummer på dyre møbler og brugskunst gør hun det selv. ”At re-designe noget eksisterende giver bare så god mening hele vejen rundt”, og dette er en mentalitet, der med hendes egne ord har ”groet sig fuldstændigt fast”. Læs artiklen her.

4. Signe @plummum

Der går nu sjældent én dag i Signes liv, hvor strikkepindene ikke er i hænderne. Hun har gerne gang i flere projekter ad gangen, “så jeg kan skifte lidt efter humør og situation”, siger hun, og uddyber: “Nogle projekter er oplagte til bil- og snakkeprojekter, mens andre kræver større koncentration og fordybelse”. Læs artiklen her.

5. Eva @evapryds

 Størstedelen af garderoben er hjemmesyet, og hele tiden afprøver hun nye snit og syteknikker både med henblik på beklædning og boligindretning. Læs artiklen her.

6. Michelle-Marie @flair_blog

Som mange andre kreative ildsjæle finder Michelle-Marie en stor glæde i “at skabe noget nyt, at kunne lave mit eget” og derudover har hun også en forkærlighed for at genbruge gamle ting. Læs artiklen her.

7. Alice @alicewinther

Både Alice og hendes mand elsker at gå på loppemarkeder: “Jeg er samler, og jeg samler på mange ting – sjove ting, ting med sjæl og minder, gerne farverigt og skævt”, og netop dette resulterer ofte i, at de mange fund får et lille drys med kreativitet, kærlighed og tryllestøv. Læs artiklen her.

8. Nadja @myhomemyplayground

Hun har altid gang i flere projekter, små som store: “Jeg kobler af og forsvinder ind i en helt anden verden, når jeg sidder og nørkler med noget kreativt. Det giver mig energi og et fantastisk frirum”. Læs artiklen her.

9. Pernille @vidundergarnet

 “Dengang svor jeg, at jeg aldrig ville komme til at strikke, fordi det var alt for besværligt”. Men noget i Pernille ændrede sig, og da hun først gav strikkeriet en chance, blev hun helt blød i knæene, faldt pladask og blev “helt forelsket i det”, som hun selv udtrykker det. Læs artiklen her.

10. Sylvie @vanillejolie68

 Papirkreationer, hæklede sager, blomster, perler og pastelfarver er, hvad der kendetegner hendes univers. Sylvie fortæller, at hun generelt set er vild med pigede universer, og det er med god grund: “Jeg er mor til tre høje drenge…”, forklarer hun. Læs artiklen her.

11. Katri @att.kirse

I sin beskæftigelse med KIRSE arbejder Katri både med couture fashion, broderi og mixede mediecollager og skitser. Hun er selvlært, og er ikke bange for at kaste sig over nye projekter: “Jeg kan godt lide at prøve og lære nye teknikker hver gang jeg begynder et nyt projekt”. Læs artiklen her.

12. Erica @madame_tricot

Som det fremgår af hendes billeder, er der stort fokus på de detaljerige dukker, og der er en særlig betydning gemt i hver og én: “Dukkerne er kvinder jeg beundrer og ønsker at fejre, eksempelvis Yoko Ono og Miranda July”. Læs artiklen her.

13. Claudia @whitesugardesigns

På de sociale medier er det store fokus er på journalerne: “Ved at dele mine journaler på de sociale medier, håber jeg at kunne inspirere andre til at dokumentere øjeblikke i deres liv ligegyldigt, hvor små de er”Læs artiklen her.

14. Sophia @studioescargot

Essensen af Sophias kreative univers og arbejde er med hendes egne ord “at lave smukke, simple, naturinspirerede ting uden at skade moder jord”. Det betyder helt enkelt, at Sophia er meget bevidst om hendes valg af redskaber og materialer. Hun arbejder kun med vintage naturstoffer, økologiske stoffer og naturfarvede materialer som hun farver selv. Læs artiklen her.

15. Louise @dollsdarlings

Beklædning er Louises helt store interessefelt – mere specifikt beklædning med henblik på “personlig stil og udtryk”. I den forbindelse bruger Louise sine kreative evner og erfaringer som syerske i beskæftigelsen med customizing, særligt af vintagepieces. Læs artiklen her.

16. Dorthe Oline @olineart

Som barn var hendes yndlingsleg “Opfinder”. Dorthe er og har altid været kreativ, og hele sit liv har hun elsket at skabe og finde på: “Allerede som barn begyndte jeg at lave mine egne mønstre”, fortæller Dorthe, der hurtigt stiftede bekendtskab med teknikker til forskellige materialer. Læs artiklen her.

17. Else @mariels4

“Jeg elsker at skabe noget nyt af noget, der på forhånd er givet”, siger Else, der forklarer sin glæde i at arbejde med papir: “I og med papir findes i forskellige farver, strukturer og mønstre, der kan kombineres på utallige måder, får man en del forærende”. Læs artiklen her.

18. Galina @galinagorfinkel

Galina er vild med at kombinere farver, og det var i sin tid det, der fik hende til at kaste sig over patchwork: “Før plejede jeg at strikke, men da jeg fik øjnene op for quilting, blev jeg i det samme forelsket og inspireret til at lære det”, siger hun og tilføjer: “Jeg er så vild med kombinationen af forskellige stoffer og den store variation af ideer”. Læs artiklen her.

19. Gitte @petruskapof

Med materialer som crepepapir, silkepapir, metaltråd, elefanttråd og papirudklip får Gitte de smukkeste blomster til at gro. Den primære inspiration kommer fra naturen og diverse blomsterbøger. Gitte tilføjer dog altid en god portion fantasi:“Jeg har det bedst af helst ikke være låst af en bestemt form eller skabelon”. Læs artiklen her.

20. Carol @squeakypickle

Kombinationen af kærligheden til legetøjssamlingen og interessen for håndarbejde ender ofte ud i nogle meget interessante kreationer stærkt influeret af, ja minsandten, legetøj og popkultur. Læs artiklen her.

21. Sarah @curiouspip

Sarah er vild med at benytte smukke vintage-stoffer til kreationerne “mest fordi jeg er fascineret over dets historie”, fortæller hun. Hun elsker ideen om, at stoffet stammer fra samme den samme svundne tid som dukkerne træder ud af. Læs artiklen her.

22. Birgitte @by.bi

Da hun for 10 år siden var ved at gå ned med stress, besluttede hun nemlig at reservere nogle alene-aftener til sig selv. Birgitte skulle således lære at nyde alenetiden, og nogle veninder lavede en liste over ting hun kunne lave: “Hækling var et af punkterne på denne liste”. Læs artiklen her.

23. Michelle @pardalotemakes

“I verden af tekstilkunst er der ingen regler!”. Der findes mange teknikker og færdigheder, der er blevet brugt i hundredevis af år, fordi de virker. Det betyder dog ikke, at det er regler, fastslår Michelle. At kreere skal nemlig for alt i verden være sjovt: “Lav ting, fordi du vil. Det behøver ikke at være funktionelt for at være sjovt. Og det skal da være sjovt, ikke?”. Læs artiklen her.

24. Megan @meganivygriffiths

At brodere kan tage virkelig langt tid, og det giver Megan god tid til at finde på nye ideer. Det er måske også på grund af den langsommelige proces, at hun (næsten) aldrig løber tør: “Jeg føler mere, at jeg har et problem i forhold til at bringe alle mine ideer ud i fysisk form”. Nogle gange er der bare så mange ting hun gerne vil lave og alt for lidt tid dertil. Læs artiklen her.

25. Colleen @crochetbycolleen

Det kreative univers af hæklerier beskriver Colleen som “farverigt, feminint og charmerende”. Hun elsker naturen, blomsterne og alle farverne. Men også kvindemode, hår og accessories optager hende og fylder meget i universet. Læs artiklen her.

26. Carina @froekengrim

At genbruge og puste nyt liv i gamle ting er en mentalitet hun har taget med sig i sit håndarbejde: “Jeg elsker at gå i storskrald. Andres skrald bliver ofte min inspiration”, fortæller Carina, der ligeledes er en flittig kunde hos de lokale genbrugsbutikker. Læs artiklen her.

(Visited 745 times, 1 visits today)