Bliv inspireret af Megan

Broderi og illustrationer

Læs om Megan og lad dig inspirere af hendes illustrationer og eventyrlige, broderede dukker.

Den 26 årige Megan er illustrator, folkeeventyrs-fanatiker og selvlært i broderiens kunst. I øjeblikket er hendes kreative arbejde fokuseret omkring små håndbroderede figurer og skabninger, hun sælger på Etsy. Hun laver også fine illustrationer med vandfarver, en interesse hun har fået fra sin mor: “Jeg er vokset op med en mor, der var børnebogs-illustrator. Så det er noget, der altid har været tilstede i mit liv og altid har været en meget naturlig interesse”, fortæller hun.

Inspirationens fine facetter

Megans største inspirationskilde er naturen. I hendes kreationer vil man altid kunne finde spor af naturens elementer, og hun husker tydeligt den allerførste gang hun virkelig følte sig inspireret. Det var i mødet med illustrationer af de britiske kunstnere Brian Froud, Alan Lee og Errol Le Cain: “Vi havde en masse af deres bøger i feriehytten, da jeg var barn. Jeg blev altid fortryllet af måden, hvorpå de udforskede den form for natur som jeg levede blandt”, fortæller hun. For Megan er det nemlig vigtigt at være et sted, hvor hun kan mærke den milde forandring i naturen gennem årstidernes skiften. Det er det, der er gnisten og essensen i al hendes inspiration og kreative arbejde. Desuden bærer hendes arbejde meget præg af forskellige mønstre: “Det kan være alt fra et William Moris design til patchwork, quilt, fliser og broderede folkedragter”. Foruden naturen finder Megan nemlig også stor inspiraton i traditionelle klædedragter fra overalt i verden. Hun er særligt nysgerrig på de små, finurlige og smukke, detaljerede mønstre.

En overflod af ideer

At brodere kan tage virkelig langt tid, og det giver Megan god tid til at finde på nye ideer. Det er måske også på grund af den langsommelige proces, at hun (næsten) aldrig løber tør: “Jeg føler mere, at jeg har et problem i forhold til at bringe alle mine ideer ud i fysisk form”. Nogle gange er der bare så mange ting hun gerne vil lave og alt for lidt tid dertil. For der findes uendelige måder at lege og eksperimentere med tråden. Skulle den kreative overflod af ideer alligevel misse, er der for Mega altid inspiration at finde i nye sting, teknikker, mønstre, farveskemaer eller i hendes mange bøger. Kan hun stadig ikke finde på noget, går hun en tur.

De første sting

Megan begyndte at brodere under sin uddannelse på universitetet. Hun kreerede to “bekymrings-dukker” i forbindelse med en historie, hun havde skrevet, og siden mange flere. Hun elskede ideen om at kreere figurer, der kunne bruges som en slags komfort eller kammeratskab. At lave dukkerne gav nemlig Megan et kreativt flow og en stor glæde i en tid i hendes liv, hvor hun oplevede meget angst. Derfor har dukkerne ofte et roligt udtryk. “Jeg håber, at de giver folk den samme glæde som det giver mig at lave dem”, fortæller hun.

Alle burde prøve 

Har man brug for at lave noget afstressende, anbefaler Megan at man giver brodering et forsøg. Egentlig mener hun, at alle burde prøve det. Det er i første omgang ikke så vigtigt, hvordan resultatet ender ud. Det handler om at føle og “nyde den vidunderlige meditative proces”, som Megan udtrykker det. Selv bruger hun hovedsageligt stikke-sting. Denne type af sting kan nemlig bruges på mange forskellige måder: “Det kan være så simpelt eller kompliceret som du har lyst til!”.

Er du blevet nysgerrig på Megans kreative univers, kan du besøge hendes Instagram-profil @meganivygriffiths.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Michelle.

Foto: Megan

Følg også med hos Maries ideer på Facebook og på Instagram @mariesideer – her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Køb dit Maries ideer lige her.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 363 times, 1 visits today)