Bliv inspireret af Colleen

Vild med dans & hækling

Læs om Colleen og hendes hækleunivers. Få også en gratis hækleopskrift.

Vild med håndarbejde

Colleen er født og opvokset i New York. Hun er uddannet professionel danser, og hun elsker at være kreativ: “Jeg har altid været interesseret i håndarbejde”. I en meget ung alder var Colleen besat af at lave perler, halskæder og armbånd. Senere i high school var det hårpynt. Ved at lime falske blomsterblade sammen og sætte rhinesten på, kreerede de fineste hårspænder. I dag er det hækling, der står øverst på listen, og Colleen har sin egen hæklevirksomhed og Etsy shop, chrochetbycolleenUS.

Glæden ved hækling fandt Colleen, da hun gik på college: “Jeg havde bare en trang til at lære noget nyt håndarbejde. Så en dag tog jeg til en håndarbejdsbutik og købte garn”, fortæller hun. Desværre var hendes ivrige hækler af en bedstemor gået bort på det tidspunkt. Derfor var det med hjælp fra YouTube videoer, at Colleen lærte kunsten at hækle. Dog var den første hæklenål, hun brugte, et arvestykke fra bedstemoren: “Jeg brugte hendes hæklenål, da jeg startede. Jeg så nogle YouTube videoer, og snart fandt jeg ud af, at jeg elskede det!”.

Feminine hæklerier

Det kreative univers af hæklerier beskriver Colleen som “farverigt, feminint og charmerende”. Hun elsker naturen, blomsterne og alle farverne. Men også kvindemode, hår og accessories optager hende og fylder meget i universet. Desuden elsker Colleen det faktum, at hun kan inkorporere hæklingen i sin dagligdag uden ligefrem at have det på som en sweater, et tørklæde eller en hat.

 På Instagram-profilen @crochetbycolleen deler Colleen glimt af sit hæklearbejde. Farverne i de hæklede kreationer giver efter hendes mening et godt indtryk af, hvem hun er som person: “Jeg elsker pasteller og blå og hvide striber. Jeg elsker at tilføje mine kreationer en lys og luftig stemning”. Skal hun fremhæve én ting, der gør hendes hæklerier anderledes fra andres, er det hendes “girl” kollektion: “Det er et design, der er komplet anderledes sammenlignet med, hvad andre laver. Jeg er vild med, at jeg kan costumize dem på så mange forskellige måder og repræsentere så mange forskellige slags kvinder… Og stadig har de alle den samme feminine kvalitet”, fortæller Colleen.

Ideen til de hæklede piger har Colleen fået med inspiration fra modeillustrationer lavet af yndlingskunstneren Anna Rifle Bond. Generelt finder hun sin inspiration i naturen, kunst og fotografier: “Hvis jeg ser noget, jeg elsker, tænker jeg altid – kunne jeg lave det?”, fortæller Colleen, der i mødet med Anna Rifle Bonds illustrationer af pigeansigter netop havde en sådan oplevelse.

En af de allerfedeste opgaver Colleen har haft, er hendes arbejde med kunstneren London Kaye: “Hun laver kæmpestore hækle-installationer overalt i verden. Jeg har hjulpet hende med at lave et stort reklameskilt til Times Square i NYC (…) og jeg har hjulpet hendes med projekter til virksomheder såsom Red Valentino”.


Hækleopskrift på Donut-broche

Materialer

Lysebrun/beige og pink bomuldsgarn samt hæklenål, der passer til garnets tykkelse. Forskellige farver restegarner til krymmel. Tyk synål til brodering af krymmel. Filt. Brochenål. Stoflim eller limpistol.

Sådan gør du

Bund

Med lysebrun/beige garn.

1. omg: Hækl en magisk ring af 10 fm

2. omg: *2 fm i én m, 1 fm i næste m* 5 gange (15 m)

3. omg:  *2 fm i én m, 1 fm i de næste to m* 5 gange (20 m)

4. omg: *2 fm i én m, 1 fm i de næste tre m* 5 gange (25 m)

5. omg: *2 fm i én m, 1 fm i de næste fire m* 5 gange (30 m)

6. omg: 1 fm i hver m og afslut.

Glasur

Med pink garn.

Gentag 1.-5. omg som bunden. Afslut.

Krymmel

Brug forskellige farver af garnrester og sy/broder krymmel på den pink glasur.

Montering

Sy glasuren fast på bunden med en tråd af pink garn. Klip en cirkel, der passer bag på din donut, lim den fast og lim derefter brochenålen fast

Vupti, så har du en donut-broche!

Har du en stråtaske eller noget andet, der trænger til lidt dekorering, kan du med inspiration fra Colleens opskrift og billeder kan også lave mange donuts og således lime dem derpå.

Kunne du tænke dig at se mere til Colleen, så hop ind på hendes Instagram-profil @chrochetbycolleen.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Megan.

Foto: Colleen

Følg også med hos Maries ideer på Facebook og på Instagram @mariesideer – her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Køb dit Maries ideer lige her.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 288 times, 1 visits today)