Bliv inspireret af Birgitte

Hækling & hjemmelavet børnetøj

Læs om Birgitte og hendes interesse for hjemmehæklet børnetøj. Få også en fin lille hækleopskrift.

Den 35 årige Birgitte er lykkeligt gift og mor til tre små børn. Når hun ikke passer børn, arbejder hun som bogholder for en online garn-shop, og det er helt perfekt! Birgitte elsker nemlig at hækle: “En bedre kombination kan jeg næsten ikke forestille mig… Føler mig velsignet”, fotæller hun.

Hækling som frirum

Hæklingen bruger Birgitte som et frirum, når hun har brug for en pause midt i dagligdagens gøremål. Da hun for 10 år siden var ved at gå ned med stress, besluttede hun nemlig at reservere nogle alene-aftener til sig selv. Birgitte skulle således lære at nyde alenetiden, og nogle veninder lavede en liste over ting hun kunne lave: “Hækling var et af punkterne på denne liste”. Således fandt Birgitte hurtigt en guide på internettet. På den måde lærte hun sig selv at hækle, troede hun: “Mine første projekter fik jeg dog lavet med kædemasker i stedet for fastmasker, hvilket resulterede i at fx en bamse blev cirka tre gange så lille som den skulle være”. Efterfølgende fik hun dog lært at hækle ordentligt.

Egne hækleopskrifter

Derefter gik der ikke længe før, hun kastede sig ud i at designe selv: “Jeg begyndte at eksperimentere med mine egne små opskrifter. Jeg blev hurtigt grebet af en form for skabertrang, og det giver altså bare en helt særlig følelse, når den ide man har i hovedet stille vokser frem maske efter maske”. I de første par år brugte hun de kreative hækle-evner til at lave bamser og figurer, særligt til sin søsters børn. Nu da hun selv har fået børn, giver det mest mening for hende at hækle ting, de har behov for. Noget hun synes er særligt spændende er at lave lækkert tøj.

Hæklerierne deler Birgitte på Instagram-profilen @by.bi. Her bemærker man tydeligt kærligheden til hækling og hjemmelavet tøj inspireret af det klassiske. Vi har også været så heldige at få lov til at dele en af Birgittes fine opskrifter med jer.


Hækleopskrift: Mobiltaske med blomster

Materialer: Hæklenål 3,0. Bomuldsgarn i 2 eller 3 farver. ca. 10 gram af hver. Karabinhage 38×17 mm. Lædersnøre el. andet (jeg har brugt 150 cm, da jeg har lagt min snøre dobbelt).

Forkortelser: lm = luftmasker, stm = stangmasker.

Vejledning til farveskift: Ved farveskift hækles den sidste maske i den foregående farve indtil der er to løkker tilbage på nålen, skift farve og afslut stm med den nye farve. Fra og med omgang 2, lægger du den farve, som blomsterne skal hækles med, hen langs arbejdet, således at der hækles omkring denne farve.

Opskrift

Slå 23 luftmasker op.

Omgang 1: hækl en stm i det ene maskeled på maske nr. 4 fra nålen – de første 3 lm udgør den første stm (Billede 1).

Fortsæt med en stm i hver af de næste 19 lm.

Drej arbejdet, hækl 21 stm tilbage i de samme luftmasker (Billede 2) .

Du ender derved med at have 42 stm i en omgang.

Luk omgangen af med en km i den første stm (Billede 3).

Tjek at målene passer til din mobil inden du fortsætter videre. Hvis ikke, så forsøg dig frem med en større eller mindre nål.

Fortsæt videre til omgang 2 jvf. diagrammet:

Symbol forklaring–  =  luftmaske, ǂ = stangmaske og  φ = popcornmaske: hækl 4 stangmasker i samme maske, tag nålen ud, før den gennem den første samt den sidste stm, træk garnet igennem.

Bemærk: hver omgang afsluttes med en km i omgangens første stm. Den første stm i hver omgang udgøres af 3 lm (eller find vejledning til start-stangmaske under “Tips & Tricks” på www.by-bi.dk) (Billede 4).

Afslutning: Hækl en krebsemaske i hver maske fra den sidste omgang. Når du kommer til luftmaskerne (som udgør hullet til karabinhagen) hækler du to krebsemasker rundt om buen (Billede 5).

Vil du se flere af Birgittes hæklerier, så besøg hendes Instagram-profil @by.bi.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Sarah.

Foto: Birgitte

Følg også med hos Maries ideer på Facebook og på Instagram @mariesideer – her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Køb dit Maries ideer lige her.

Af Laura Takahashi Christiansen

(Visited 5.675 times, 1 visits today)