Bliv inspireret af Sarah

Dukker, Hollywood-glam & havfruer

Læs om Sarah, der med inspiration fra det gamle Hollywood kreerer finurlige dukker og illustrationer.

Kreationer af Hollywood-drømme

Sarah er designer og skaber af Curious Pip. Hun laverhåndsyede dukker og illustrationer i den fineste vintage-stil. Alt er inspireret af gamle Hollywoodstjerner, cirkus showgirls, havfruer og skurke. Lige siden hun var lille, har hun været fascineret af dukker: “Jeg elsker særligt finurlige, gamle dukker fra 1930’er og 40’erne. Dukker der blev lavet omhyggeligt med håndkraft før masseproduktion”, fortæller hun. Det er også det unikke ved de håndlavede dukker, der motivere Sarah i hendes arbejde: “Unika dukker har deres helt egen personlighed og det er de karaktertræk, der giver magien for mig”.

Mange af Sarahs kreationer er egne originale “Pip-karakter”, andre er specifikke filmstjerner. Men med en svaghed for gamle film og Hollywoodstjerner tilføjer hun altid gerne en stor portion af “old school glamour” . Kærligheden til det gamle Hollywood stammer også fra barndommen, hvor hun så de smukke stjerner i fjernsynet med sin bedstemor. I 12 års alderen begyndte hun en samling af gamle filmbøger, postkort og biografier, og derfor har hun et stort kendskab til inspirationskilderne.

Dukkemageri og illustrationer

Hånd i hånd med inspirationen går brugen af materialer. Sarah er vild med at benytte smukke vintage-stoffer til kreationerne “mest fordi jeg er fascineret over dets historie”, fortæller hun. Hun elsker ideen om, at stoffet stammer fra samme den samme svundne tid som dukkerne træder ud af. Den samme lidenskab er at finde i hendes klædeskab, der er fyld med vintage: “Moden fra de sene 1930’ere er min farvorit med Elsa Schiaparelli som en af mine yndlingsdesignere. Du ser ofte hendes finurlige designs snige sig ind i mine kreationer og dukker. Alt fra hendes sko-hat og hummer-kjole til hendes kendetegnende, chokerende pink!”, fortæller Sarah begejstret.

De fine kreationer syr Sarah i fri hånd uden mønster, og det er en vigtig del af den kreative proces. Som nævnt elsker Sarah det unikke, og hun forsikrer om, at hver og en af hendes dukker er den eneste af slagsen. Hun er sædvanligvis i gang med to til tre dukker ad gangen samtidig med, at hun laver illustrerede kunstprint til shoppen: “Mine illustrationer viser almindeligvis en karakter, jeg har laver, og jeg maler små scener og dele af deres liv. For mig eksisterer dukkemageriet ikke rigtig uden illustrationerne”. Ofte har Sarah endda allerede udviklet karakterene og deres personlighed før hun overhovedet har trådet nålen.

Fra 1930’erne til sociale medier

Arbejdet bliver gjort hjemmefra Sarahs 1930’er-hus i Bristol i Storbritannien. Her har hun sit eget lille kreative arbejdsrum og studie: “Men alt i alt er jeg meget komfortabel med at arbejde overalt i vores hus. Min arkitekt-mand og jeg har en meget eklektisk stil og har arbejdet hårdt for at fylde vores hjem med kunst og møblement, der inspirerer os”, siger Sarah. Men på trods af, at Sarah ofte sidder i sin egen kreative boble, kan hun til tider blive lidt ensom. Heldigvis er der ikke langt til andre kunstneriske sjæle på de sociale medier: “Jeg har lidt et had-kærligheds-forhold til sociale medier. Men elsk det eller had det, det er der for at blive og som en lille uafhængig forretning kan man ikke leve uden”.

Hvad Sarah dog elsker ved de sociale medier er kontakten med de mange fantastiske kunstnere. Hun elsker at følge sine yndlingsdesignere i deres daglige arbejde, se glimt fra deres liv og se, hvad der fascinerer dem: “Det får på en måde deres arbejde til at fremstå mere vigtigt”, siger hun og tilføjer: “Jeg vil gerne se ansigtet og personen bag kunsten. Ikke at det er vigtigt for alle, men det interesserer mig – en temmelig social person, der lever et lykkeligt, men temmelig ensomt arbejdsliv”.

Konstant udvikling

Kreativiteten har altid været der, og Sarah har altid gjort stor brug af den. I dag er det hendes arbejde, illustrationerne og dukkemageriet, også selvom hun ikke ligefrem ser sådan på det. Hun føler sig meget heldig over at have skabt en niche, hvor hun lave, hvad hun elsker og dele det med andre. Det hele startede tilbage i 2011, hvor hun startede en blog om hendes tegninger, kreationer og inspiration. Derfra gik det stærkt, og selv fortæller Sarah, at hun “var heldig at træde ind på det rette marked på det rette tidspunkt, og mit publikum voksede virkelig hurtigt”. Efterfølgende begyndte hun at sælge kreationerne, da folk forundredes over nostalgien i hendes arbejde: “En af de allerførst dukker jeg solgte var en simpel formet, langlæmmet Esther Williams-dukke med badedragt i vintage-stof og badehætte med filtblomster”.

De gode ideer vender Sarah tit tilbage til. Hun gentænker dem, og finder altid på et nyt stykke håndarbejde, der kan tilføjes. På den måde udvikler hun sig: “Jeg lærer konstant og mit arbejde har udviklet sig drastisk med årene”, fortæller hun. Hertil udtrykker hun også sin taknemmelighed over de som følger Curious Pip: “Deres støtte har været meget vigtig for mig” 

Er du lige så fascineret af Sarahs univers som os, så besøg hende på Instagram-profilen @curiouspip og på hendes hjemmeside.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Carol.

Foto: Sarah

Følg også med hos Maries ideer på Facebook og på Instagram @mariesideer – her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Køb dit Maries ideer lige her.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 176 times, 1 visits today)