Bliv inspireret af Galina

Farverig patchwork

Læs om Galinas drøm af et patcwork-liv og få hendes gratis patchwork DIY.

Hun bor i byen Rivne i Ukraine, og foruden sommer og jazz elsker hun patcwork og quilting. Mød Galina og og dyk med ned i hendes kreative univers af farver og mønstre.

Instagram-profilen @galinagorfinkel deler Galina små kvadrater af sit liv. En stor del af billederne viser hendes mange patchwork-kreationer, men det er ikke så underligt, når hobbyen fylder en så stor del af hendes tid: “Jeg syr hver dag fra morgen til aften. Jeg quilter og tager kurser. Lige nu er jeg i gang med at lære en teknikken i free motion quilting”, fortæller hun. (Free motion quilting er quilting på en almindelig symaskine i modsætning til quiltning på en langarms quiltemaskine. Der er altså ikke tale om freestyle quilting eller quiltning i fri hånd uden brug af et tegnet mønster).

Farver og variationer

Galina er vild med at kombinere farver, og det var i sin tid det, der fik hende til at kaste sig over patchwork: “Før plejede jeg at strikke, men da jeg fik øjnene op for quilting, blev jeg i det samme forelsket og inspireret til at lære det”, siger hun og tilføjer: “Jeg er så vild med kombinationen af forskellige stoffer og den store variation af ideer”Galinas ideer og kreative projekter spænder vidt og bredt. Hun laver ting til børn og voksne og ser muligheder i at give interiøren et tvist med fine patcwork-kreationer. Alt kan laves i forskellige mønstre, farver, stoffer, applikationer etc. og dermed blive unikt. Noget sjovt er også, at man sjældent ved, hvordan det endelige resultat ser ud.

Lyst til kreativitet

For Galina er kreativitet frihed til at udtrykke sig. Det handler om at leve, søge, udforske, lære, være nysgerrig og gruble over nye ideer: “Det handler om at at være i en uendelig søgen, at gøre fremskridt og om at forfølge harmonien”, fortæller Galina, der i mange år sad på et kontor og sukekde efter kreative dage: “Jeg tænkte, hvornår vil jeg nogensinde ville komme til at sy de flotte quiltede ting som jeg så”. Svaret på hendes spørgsmål kom den dag hun forlod kontorjobbet og endelig begyndte at sy: Jeg begyndte med den mest simple symaskine, stofsakse og undervisning. Så stor var min lyst”.

“Det er aldrig for sent at starte! Vær ikke bange, men tag det trin for trin og alt vil falde på plads. Det handler bare om at starte og så kommer resten af sig selv”.


DIY patchwork firkant med tulipan-motiv

Trin 1: Klip stofstykker ud som vist på billedet. Du skal bruge 3 kronblade, 2 blade, 1 stilk og 10 til baggrunden. Sømmerum = 0,6 mm. (Inches” på billedet er konverteret til centimenter her).

Trin 2: Tegn en diagonal streg gennem firkanterne til baggrunden og form en tulipan med stykkerne.

Trin 3: Sy diagonalt gennem stilk og blade.

Trin 4: Stryg alle delene.

Trin 5: Klip hjørnerne af som vist på billedet.

Trin 6: Stryg alle delene igen.

Trin 7: Tilføj resten af firkanterne til baggrunden ved toppen af blomsten og i bunden ved stilken. Sy det sammen.

Trin 8: Stryg den færdige tulipan.

Trin 9: Tulipanen er nu færdig og firkanten har en størrelse på cirka 10,5 cm x 16,5 cm (inches: 4 1/8″ x 6 1/2″).

Du kan sy en masse firkanter og sætte dem sammen til et stort tæppe, du efterfølgende kan quilte.

Hvis du er vild med patchwork, quilt og farver, kan du med fordel besøge Galina på Instagram-profilen @galinagorfinkel.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Else.

Fotos: Galina

Følg også med hos Maries ideer på Facebook og på Instagram @mariesideer – her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Af Laura Takahashi Christiansen

Køb dit Maries ideer lige her.

(Visited 809 times, 1 visits today)