Bliv inspireret af Else

Papirklip & fugle

Læs om Else Vognsen, der klipper papirfugle i de fineste silhuoetter og lav din egen fugl med Elses DIY.

Den kreative “fuglemor”

Else har bopæl i Vejle og er mor til to, hvoraf den ene “er fløjet fra reden”, som Else udtrykker det i en metafor med en fin reference til hendes kreative fugle-klip. Hun er en kreativ personlighed, og det er måske ikke så sært endda. I sin barndom boede hun med skoven i baghaven og sammen med en far, “der var en slags multikunstner”, fortæller Else.  Hun har således altid  haft rig mulighed for kreativ udfoldelse. I dag arbejder hun som billedkunstlærer for folkeskoleelever og unge flygtninge. Det kreative er altså fløjet med hende.

Fra tegning til papirklip

Saksen er et redkab, der har en helt særlig betydning for Else og hendes kreativitet. Hun har altid været glad for at tegne og for at udfordre sine tegneevner og teknikker. Derfor har hun deltaget i diverse højskolekurser og undervisning i klassisk tegning på Fyns tegne- og maleskole. Saksen kommer først senere ind i billedet. For nogle år siden bliver Else nemlig ramt af føleforstyrrelser og nedsat kraft i arme og fingre som følge af en diskusprolaps i nakken: “Jeg havde svært ved at tegne, men fandt ud af, at jeg kunne bruge en saks, og blev ret hurtigt opslugt af at arbejde med saks og papir”.

En kreativ tilgang, der er fri som fuglen

“Jeg elsker at skabe noget nyt af noget, der på forhånd er givet”, siger Else, der forklarer sin glæde i at arbejde med papir: “I og med papir findes i forskellige farver, strukturer og mønstre, der kan kombineres på utallige måder, får man en del forærende”. Det falder således Else meget let at gribe saksen og forvandle papiret og andre dimser til et lille unikt væsen. Alle hendes klip er unikke og hver en lille fugl enestående. Skabeloner er sjældent en del af processen, det hele kommer frit fra hånden, og det at skabe, er det vigtigste for hende. Den kreative skabelse giver Else et frirum, og det er dermed ikke produktet i sig selv, der er det vigtigste, “men selvfølgelig er der en vis tilfredshed, når det ender med noget som jeg gerne vil have hængende eller noget som andre vil købe eller bliver inspireret af”, fortæller hun.

Inspirationen til Elses kreationer henter hun i sine omgivelser: “Jeg er meget visuel og da der jo findes former og farver overalt, henter jeg inspiration, hvor jeg færdes”. Hun tager også mange billeder og indsamler ligeledes en masse inspiration fra billeder på platformen Pinterest.


DIY papirfugl

Materialer: Saks, lim, papir (fra divers blade, gavepapir og/eller andet) og evt. skabelon.

Trin 1: Tegn fuglen efter skabelonen eller lav din egen. Klip den ud.

Trin 2: Vælg papir efter de farver og møntre, du synes passer godt sammen. Klip papiret i former tilpasset fuglen og lim det på.

Nu har du din egen papirfugl klar til at hænge op i en snor eller sætte i glas og ramme.

Vil du se mere til Else og hendes smukke papirfugle, så hop ind på hendes Instagram-profil @mariels4.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Dorthe.

Foto: Else

Følg også med hos Maries ideer på Facebook og på Instagram @mariesideer – her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Køb dit Maries ideer lige her.

Af Laura Takahashi Christiansen

 

(Visited 482 times, 1 visits today)