Bliv inspireret af Carol

Vintage legetøj og syning

Læs om, hvordan Carol med inspiration fra sin legetøjssamling laver sjove kreationer. Få også en DIY til et lille legetøjsinspireret syprojekt. 

Nogle samler på garn, andre på fint papir, knapper eller andre dimser. Så er der også dem, der samler på legetøj og gør dem til essensen i deres håndarbejde. Mød 33 årige Carol, der er gift med sin high school kæreste og har en helt særlig hobby. Carol samler på gammelt legetøj og så elsker hun at sy.

Legetøjssamlingen

Som det tydeligt fremgår af Carols Instagram-profil @squeakypickle er yndlingstingen over alle at samle legetøj; “altid vintage”, fortæller Carol, der elsker at tage på jagt på diverse loppemarkeder. Hun har en stor forkærlighed for alt, der er retro og vintage: “Jo mere kitsch, desto bedre!”, og baggrunden for legetøjssamlingen er ganske enkel: “Jeg vil sige, at det virkelig bare gør mig glad”, siger hun. Det er særligt kunsten, håndværket og historien bag legetøjet, der fascinerer hende. Netop derfor søger hun aldrig noget bestemt. Hun ved bare, hvad hun må eje, når hun ser det.

Bizarre kreationer

Kombinationen af kærligheden til legetøjssamlingen og interessen for håndarbejde ender ofte ud i nogle meget interessante kreationer stærkt influeret af, ja minsandten, legetøj og popkultur. Mangler Carol inspiration til sine kreative projekter, tager hun blot et kig rundt i huset for gode ideer: “Jeg har indset, at jeg har så mange ting, at det nok skal holde mig i gang for en tid”, indrømmer hun. Dertil pointerer hun dog, at hendes kreative sysler aldrig bliver en eksakt kopi. 

Foruden den imponerende samling af legetøj, er det svært for Carol at udpensle sine inspirationskilder til punkt og prikke. Hun inspireres nemlig af rigtig mange ting: “Alt der er lidt bizart og underligt; 80’er tegnefilmsfigurer, klare farver, monstre”. En vigigt ting for hende er også, at man bemærker det bizarre i de ting hun kreerer, “og forhåbentligt kommer glæden i at lave det til udtryk i de detaljer, jeg tilføjer”. Carol er nemlig ekstremt passioneret, hvad angår hendes syprojekter, og hun elsker det gode kick, det giver, når andre personer finder det interessant: “At tvivle på sig selv er en af de sværeste ting at overkomme, og det glæder mig at se andres begejstring over det, jeg kreerer”, siger Carol. Det er da heller ikke hver dag, at man ser så stor en samling af legetøj blive forvandlet til sjove og skæve kreationer.


DIY 

Med inspiration fra Carols billede-DIY kan du selv skabe legetøjsinspirerede kreationer perfekt til børneværelset eller som et sjovt tvist til indretningen.

Materialer: En broderiramme, saks, nål, broderitråd, filt og stof til underlag.

Vil du se mere af Carols gigantiske legetøjssamling og hendes sjove kreationer, så besøg hendes Instagram-profil @squeakypickle.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Gitte.

Foto: Carol

Følg også med hos Maries ideer på Facebook og på Instagram @mariesideer – her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Køb dit Maries ideer lige her.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 163 times, 1 visits today)