Bliv inspireret af Sophia Smeekens

Naturinspireret tekstildesign ?

Læs om Sophias kreative univers af tekstiler, og få hendes sy-DIY til den sødeste blomstergren.

Tekstildesigner

På Instagram-profilen @studioescargot kan man gå på opdagelse i et eventyrligt univers af smukke, detaljerige tekstilkreationer i alle naturens farver og nuancer. Kvinden bag er tekstildesigneren Sophia Smeekens. Sophia har en baggrund inden for styling og klassisk polstring, og ved siden af sit kreative virke er hun hustru og mor til to, en dreng og en pige.

Essensen i arbejdet

Essensen af Sophias kreative univers og arbejde er med hendes egne ord “at lave smukke, simple, naturinspirerede ting uden at skade moder jord”. Det betyder helt enkelt, at Sophia er meget bevidst om hendes valg af redskaber og materialer. Hun arbejder kun med vintage naturstoffer, økologiske stoffer og naturfarvede materialer som hun farver selv, og i hendes hobbyrum har hun en symaskine, men syning på maskine er ikke umiddelbart hendes foretrukne teknik: “Jeg syer en masse sting i hånden, hvilket jeg elsker”, fortæller hun.

Naturen & livets forgængelighed

Kilden til Sophias inspiration er ikke til at forveksle. Hun inspireres i allerhøjeste grad af naturen og livet; “egentlig forgængeligheden af det”, siger hun. Med dette mener hun ting som vand, der bliver til skyer, der bliver til regn eller forår, der forvandles til summer, efterår og så vinter: “Alt er forbundet, det ene eksisterer ikke uden det andet”. Hendes kreationer udformes heraf med inspiration fra naturen til vands, til lands og i luften, vind og vejr samt årstidernes skiften.

Bæredygtighed som vision

Visionen med Studio-escargot er at fortsætte det bæredygtige arbejde ved kun at beskæftige sig med naturfarvede og plantebaserede materialer. Derudover vil Sophia gerne skrive mere om processen og inspire andre til også at arbejde med naturlige fibre. Hun vil hermed sagt inspirere til bæredygtigt håndarbejde.


DIY blomstergren af Studio-escargot

Følg Sophias DIY til den fineste kirsebærgren, der kan bruges som pynt eller som inventar på legetøjsreolen i børneværelset.

Materialer

Papir til optegning af mønster, papirsaks og stofsaks, et stykke bomuldsstof (12×24 cm), knappenåle, symaskine, uld eller pudefyld, pind til at fylde/stoppe med, garn eller kraftig tråd til at sy med, synål, filt.

Trin 1

Tegn en gren, i lige præcis den stil og form du kunne tænke dig, på et stykke papir, og klip det derefter ud. Det er en god ide at lave den forholdsvis simpel, da den skal vendes, når den er syet sammen. Sophias gren er ca. 23 cm lang og har to forgreninger med en bredde på 2 cm. Det bredeste sted er 2,5 cm i bunden af grenen, og den er 2 cm bred på det sted, hvor den forgrenes ud i to mindre grene.

Trin 2

Vælg et stykke stof, læg det dobbelt ret mod ret og læg derefter dit mønster af grenen på stoffet og sæt det fast med knappenåle. Klip det ud med 1 cm sømmerum og sy de to stofstykker sammen på maskinen. Lad de to øverste forgreninger være åbne i toppen, så den kan vendes.

Trin 3

Vend retsiden udad med hjælp fra stoppepinden, og fyld den så.

Trin 4

Sy sting i den højre side af grenen. Se evt. fremgangsmåden her.

Trin 5

Klip små bladforme ud af filtet og sy dem på siden af grenen. Sørg for ikke at sy igennem begge lag! Du kan sy så mange blomsterblade på som du ønsker.

Har du forelsket dig i Sophias bæredygtige tekstilunivers, kan du aflægge hende et visit på Instagram @studioescargot. Du kan også bestille hendes kreationer på hendes shop hallostudioescargot.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Claudia.

Fotos: Sophia Smeekens

Køb dit Maries ideer her 
& følg med hos Maries ideer på Facebook og Instagram @mariesideer.

– her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Af Laura Takahashi Christiansen

 

(Visited 415 times, 1 visits today)