Bliv inspireret af Claudia White

Scrapbooking & kreative journaler

Læs om Claudia White, hendes kreative rejse & om at dokumentere livets øjeblikke. Få også inspiration i hendes DIY-mindebog.

Claudia White er oprindeligt fra El Salvador og kom til USA, da hun var 15 år gammel. I dag udlever hun det man vil kalde den amerikanske drøm – i hvert fald, hvis man er vild med krea og håndarbejdsprojekter.

Kreativ dokumentation af minder

For Claudia har håndarbejde og andre kreative aktiviteter været en del af dagligdagen siden hendes dugfriske tyvere. Førhen tegnede hun for det meste, men efterhånden åbnede sig en helt ny verden af inspiration. Hun åbnede øjnene for andre former for håndarbejde, og kreativiteten blev en passion. I dag er det særligt scrapbooking og journaling, der interesserer hende og hun husker tydeligt, hvordan kærligheden til denne hobby startede, da hun blev gift tilbage i 1999: “Jeg modtog mit første scrapbook-album i bryllupsgave fra min søster”fortæller Claudia, der elsker ideen om at samle sine minder.

Fra hobby til hverdag

Siden hen har Claudia udvidet sine horisonter for kreative færdigheder. Hun har bl.a. deltaget i diverse workshops samt håndarbejds – og hobby-relaterede events: “Jeg lærte så meget som jeg kunne, og blev inspireret af mange talentfulde mennesker”. Da hun fik børn, blev hun hjemmegående, og passionen for scrapbooking og dokumentering af minderne fik en helt ny mening: “At være hjemmegående mor er et af de mest givende jobs en kvinde kan have, men det er også en af de hårdeste”, fortæller Claudia, der i den forbindelse brugte sin hobby som en måde at belønne sig selv, når hun var alene – som noget hun kunne se frem til. Tiden derhjemme bragte mange gode ting med sig, og Claudia så nu muligheden for at transformere sin kreativitet til en indtægtskilde. Dette medførte, at hun i 2010 åbnede sin første Etsy Shop. I dag er Claudia nået meget længere i sit kreative virke. Hun underviser nu andre hjemmefra, i scrapbooking-butikker og til de håndarbejds – og hobby-relaterede events som hun engang selv deltog i.

WhiteSugarDesigns

Claudia åbnede for et par år siden en ny Etsy Shop WhiteSugarDesign med hendes håndlavede journaler som omdrejningspunkt. Journalerne er lavet med omtanke for børn, og om det siger Claudia: “Jeg tror, at det er meget vigtigt at hjælpe børn med at finde deres egen kreativitet. Hvis de begynder i en ung alder, vil de fortsætte som voksne. Mulighederne for, hvor kreativiteten kan bringe dig, er uendelige”.

Hendes virke driver hun fra hendes store hobbyrum, hvor hun bruger det meste af dagen. Hun er desuden en del af adskillige design teams, og kreerer bl.a. projekter for Webster’s Pages, The Reset Girl og Fancy Pants. Af og til popper, der også  små gæstedesigner-projekter op her og der.

På de sociale medier er det store fokus er på journalerne: “Ved at dele mine journaler på de sociale medier, håber jeg at kunne inspirere andre til at dokumentere øjeblikke i deres liv ligegyldigt, hvor små de er”. Alligevel vil Claudia dog ikke sige, at det er hendes yndlingshobby. Hun elsker også at male, quilte, strikke, hækle og sy samt at lave keramik og papirkunst.

Organisering af inspiration

Inspiration finder Claudia overalt: “Jeg har en lille journal i tasken, hvori jeg skriver eller skitserer ting, der inspirerer mig. Jeg ved aldrig, hvor jeg vil få inspirationen”. Ofte er det dog mønstre og farvepaletter, der fanger Claudias opmærksomhed. Men føler hun sig lidt tom for kreativitet og inspiration, er der altid hjælp at hente på Pinterest. Her kan hun organisere inspirationen, hvilket hun bl.a. gør på en opslagstavle med farvepaletter og en, der hedder “Words of Inspiration”. Den sidstnævnte bruger Claudia som inspiration til sin journal “My Quote Journal”, og den er blandt en af de mest populære.

“Elsk det du laver & lav det du elsker”

Noget mange kan nikke genkendende til er, at kreativiteten er som terapi for sjælen. Sådan er det også for Claudia, og det bedste råd hun kan give begyndere er at kaste sig ud i det: “Den sværeste del af alting er altid at begynde. Vær ikke bange for bare at begynde”, siger hun, og uddyber: “Øvelse er alt og at lave fejl er en del af processen. Hav det sjovt, prøv noget nyt. Måske bliver du forelsket i det”. Med dette pointerer hun også vigtigheden i at omfavne sin egen kreative rejse, hvilken er usammenlignelig med alle andres.

At dele sin passion med andre

På Instagram-profilen @whitesugardesigns deler Claudia billeder af sine kreative projekter. For hende er det dog mere end bare at dele billeder. Instagram giver hende nemlig den helt særlige mulighed for at finde håndarbejdselskere som hende selv: “Vi har alle brug for at føle, at vi hører til, at vi er en del af noget, og Instagram forbinder dig med sådanne grupper”. Instagram har i øvrigt beriget Claudia med nye venskaber, for det kreativitet kan, når vi deler den med andre.

 “Kreativitet kan åbne døre til nye venskaber, et nyt job eller en flugt fra ensomhed”.


DIY-mindebog

Hjemmelavede gaver er ofte de bedste gaver! Clauidia har lavet en DIY til, hvordan du kan lave en mindebog til en, du holder af. Du kan også bruge den til at dokumentere rejser eller andre uforglemmelige øjeblikke.

Materialer: Karton, papir, lim, bånd, saks, hulapparat, en bogring (køb evt. her) og en masse dekorativt pynt – der er ingen grænser!

Selve siderne skal have den samme form og størrelse, og hullet i dem skal laves præcis det samme sted.

Find alle dine yndlings citater og ordsprog, der minder dig om den person, der skal have bogen. Brug evt. Claudias mappe “Words of Inspiration” på Pinterest til inspiration. Print dem ud eller skriv dem ned på noget fint papir.

Start så med at dekorere! Brug evt. forskelligt papir på hver side, og brug private billeder for at gøre det personligt.

Til sidst sættes bogringen gennem alle hullerne, og vupti! Så har du lavet den perfekte gave.

Vil du se flere af Claudias smukke kreationer, så er hun at finde på Instagram-profilen @whitesugardesigns og på bloggen af samme navn.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Erica.

Fotos: Claudia White

Køb dit Maries ideer lige her
& følg med hos Maries ideer på Facebook og Instagram @mariesideer 

– her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 423 times, 1 visits today)