Bliv inspireret af KIRSE

Håndbroderi og kreativ tænkning

Læs om kvinden bag det kreative brand KIRSE samt hendes visioner og drømme, og få en gratis DIY til brodering af et notesbog-cover.

Eksperimenterende håndværk

Katri er 26 år gammel, født i Riga og bosat i Aarhus. Hun er stifter af det kreative brand KIRSE, der er mere end blot et brand: “Det er en attitude”, fortæller hun. I sin beskæftigelse med KIRSE arbejder Katri både med couture fashion, broderi og mixede mediecollager og skitser. Hun er selvlært, og er ikke bange for at kaste sig over nye projekter: “Jeg kan godt lide at prøve og lære nye teknikker hver gang jeg begynder et nyt projekt”

Favoritmaterialet er glas. “Det ser godt ud i så mange forskellige lyssætninger”, siger Katri, der ofte bruger glasset i form af de fineste perler. Lige nu er det væveeksperimenter, der er på dagsordenen. Dette inkluderer materialer fra fluefiskeri til udsmykning og design af choker halskæder.

Inspiration og drømme

Katri tager mange billeder, og det har hun altid gjort. På det seneste har hun fundet meget inspiration i hendes eget fotoarkiv fra 1999-2004. Derudover føler hun sig inspireret af naturen og af sin hjemby, Riga, men også af sine drømme. “Jeg laver en drømme-journal og ofte er den også en kilde til inspiration”, siger hun.

Rig på inspiration udfolder kreativiteten sig i Katris stue. Det er her hun har sit kreative studie, og hun flytter konstant rundt på møblerne for at skabe en dynamisk energi: “Jeg kan godt lide ændre ting, at fastholde en forandring”, forklarer hun. Drømmen er dog at få et studie uden for hjemmet: “Halvdelen af det ville være fyldt med alle former for glas og tråd og stof, og den anden halvdel ville være en jungle af planter, blomster og stearinlys”.

At dele sine tanker

Katri forsøger at lave skitser hver eneste dag, da det har en helt særlig effekt på hendes kreative processer: “Det er ligesom meditation, og hjælper med at skabe et arbejds-flow”. Hun deler dagligt optagelser af sine skitseringer i hendes Instagram-historie på @att.kirse – uanset om hun er tilfreds med resultatet eller ej. På den måde inviterer hun folk til at følge hende med “et dagligt kig over min skulder”, siger hun. I dét at dele sine tanker ligger et ønske om at finde folk, der forstår hende fuldt ud.

Et kreativt sprog

“Jeg tror, at for at finde de rette mennesker, skal du have et sprog”, siger hun. I forlængelse heraf forklarer hun, hvordan hun arbejder på at udvikle et “sprog” til KIRSE. I denne proces er det vigtigt for Katri, at være “komplet transparent, så folk kan få et kig i min hjerne og forstå det, og så beslutte sig for om de kan relatere sig til det”Hun taler om det som en følelse, og en måde at være på som menneske: “Jeg har hørt et sted, at man altid skal prøve at være den person, man ville ønske, at man havde mødt, da man var yngre”På den baggrund forsøger Katri at være åben, og det indebærer for hende at dele alle processerne, udviklingen og researchen – ikke blot det færdige resultat. 

Slutteligt fortæller Katri, hvordan broderi for hende er en personlig og sanselig oplevelse. Håndbroderi er en måde at tale uden at snakke. Hvis du har overvejet at tilføje et personligt udtryk til dit liv – få din garderobe håndbroderet”.

DIY – Cover til notesbog

Materialer

Notesbog, billede glasperler, stærk tråd og nål (skal passe til perlerne og være stærk nok til at sy igennem plastikomslaget). Notesbogen i denne DIY er fra Søstrene Grene og har et klart plastikomslag, og indeni er et glimmerpapir, du kan tage ud for at skifte billedet. Find evt. lignende omslag ved at klikke her, her og her.

Før du går i gang

Sæt billedet ind bag det transparente omslag og fastgør med lidt tape i den ene side. På den måde sikrer du dig, at dit broderi passer nøjagtigt oven på billedet. Billedet løftes forsigtigt ud af plastlommen, men kan nemt bladrer frem og tilbage, da man kun skal sy gennem laget af plastik.

Sådan gør du

Se teknikken på følgende billeder.

Er du blevet nysgerrig på Katri og hendes kreative univers, KIRSE, så besøg hende på Instagram-profilen @att.kirse og se hendes inspirations-research på Pinterest.

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Sylvie.

Følg også med hos Maries ideer på Facebook og Instagram @mariesideer – her kan du altid finde inspiration til nye projekter ?

Fotos: Katri

Køb dit Maries ideer her.

Af Laura Takahashi Christiansen
(Visited 321 times, 1 visits today)