Bliv inspireret af Camilla Hansson

Er du ikke allerede stødt på hende på Instagram, er vi på Maries ideer glade for at kunne give dig chancen for at blive inspireret af Camilla Hansson – bedre kendt som Olines mor.

Fin strik i smukke, klare farver, bløde former og med masser af yndige flæser og dutter er, hvad du finder hos Olines mor. Med sine strikkepinde i hænderne skaber hun opskrift på opskrift, men sådan har det ikke altid været. ”Lige siden jeg var helt lille har jeg drømt om at lære at strikke og har været gennem mange mislykkedes forsøg”, fortæller Camilla, der dog ikke gav slip på drømmen om at mestre strikkekunsten.

Under sin barsel med den ældste datter, Oline, lykkedes det dog langt om længe for Camilla at knække ”den berømte strikkekode”, som hun selv kalder den, og siden er det kun gået fremad. Senere blev Camilla gravid med sin yngste datter, Ebba, og her oplevede hun op til flere gange, at hun ikke kunne finde opskrifter på de designs, hun gerne ville strikke. Dette samt en stor efterspørgsel på den fine strik blev således baggrunden for, at Camilla i dag skaber sine egne opskrifter og designs.

I skrivende stund er hun nået op på intet mindre end hele 35 opskrifter fra egne hænder, hvoraf fire af dem er at finde gratis på hendes blog. Find blandt andet gratis opskrift på MORS BASISBLUSE og STRIKHUE A LA GANNI som vist på billederne herunder.


STRIKHUE A LA GANNI af Camilla Hansson

DET SKAL DU BRUGE ca. 25 g mohair fra Drops, ca. 75 g alpaka fra Drops (du skal strikke med to tråde). Rundpind ca str 5,5 + 6. Ca 40 cm lange (pindestørrelsen kan variere alt efter, hvor stramt eller løst du strikker. Se forklaring om strikkefasthed her). Strikkefasthed: 16 masker = 10 cm.

SÅDAN STRIKKER DU HUEN Slå 50 (60) m op på pind 5,5. Du skal strikke rundt på din rundpind. Marker din omgangsstart.

1. omg: Strik 1 omgang rib (1 ret, 1 vrang).

2. omg: Strik 1 omg halvpatent rib (1 ret hvor du strikker ned i den forrige strikke ret maske. Se evt video her, 1 vr).

Gentag omg 1 og 2 til din rib måler ca 8 cm.

Skift til pind 6. Du skal nu beslutte hvilken side af din rib som skal vende udad, når du bukker den om. Strikker du bare rundt nu vil vrangsiden af din halvpatent vende udad. Hvis du bedre kan lide retsiden og ønsker at den skal vende udad (som på min hue), så skal du vende, således at du nu strikker glatstrik på din “vrangside”. Jeg bruger denne metode her, når jeg vender. Du vil nu få retsiden af din halvpatent udad, når du folder den op.

Uanset hvilket side du har valgt at have udad, fortsætter du på flg måde: Strik ret rundt på din rundpind (glatstrik). Strik ca 11 (16) cm (målt fra slutningen af din rib).

Du skal nu begynde at lave indtagninger. Dette gøres på flg måde. Start ved din omgangsstart. Strik 8 m ret, lav en indtagning (strik to masker drejet ret sammen). Sæt en markør. Denne markør markere hvor du skal lave dine indtagninger. Gentag dette omgangen ud. Strik 2 omgange ret uden indtagninger.

Du fortsætter nu med at lave indtagninger på samme måde som beskrevet oven over, hvor du strikker ret til 2 masker før din markør og laver en indtagning. Dette gøres pinden ud, og efterfølgende strikke du 2 omgange ret uden indtagninger.

Dette gentages indtil du har 3 masker imellem dine markører. Bryd garnet så du har ca 20 cm til at hæfte med. Sæt garnet på en stoppe nål og før nålen igennem maskerne.  Stram til og hæft garnet på vrangsiden af din hue.

Hæft din opslagstråd og evt pres eller blok din hue. Du kan nu folde ribben op som jeg har gjort, og så har du en hue som sidder rimeligt tæt om dit hoved. Ønsker du en mere “toppet” hue, så lader du bare være med at folde ribben op. To udtryk for en hues pris.

VOILA.
Du kan nu enten lade huen være som den er eller pynte den enten med en hjemmelavet pom pom.

”Det har været en lang og lærerig strikkerejse”, siger Camilla, der under ingen omstændigheder er færdig med garn.

Har du ikke fået nok af Camillas strik, kan du gå på opdagelse i det smukke univers Olinesmor.dk og på hendes Instagram @anordicknittingtale. Du kan også købe hendes opskrifter her.

Tusind tak til Camilla!

Husk at I altid kan finde mere inspiration i magasinet Maries ideer samt på Facebook og Instagram.

 

Af Laura Takahashi Christiansen

Foto: Camilla Hansson

Køb dit Maries ideer lige her.

(Visited 1.481 times, 1 visits today)