Bliv inspireret af Laura Hjertefryd

De smukkeste øreringe i friske farver lavet af Laura Hjertefryd 

Mix dine yndlingsfarver og lav de smukkeste øreringe med Laura Hjertefryd!

I Maries ideer 04/2017 havde vi en lille artikel om Laura og hendes farvestrålende hæklerier. Selvom hækling står øverst på listen over kreative tiltag, er det dog ikke den eneste form for krea, hun kaster sig ud i. Se nu bare her… Disse øreringe kan pifte ethvert outfit op – både til festlige begivenheder og i hverdagen. Find perler og tråd frem, og lav dine egne!

DIY ØRERINGE MED PERLEKVAST // TASSEL EARRINGS

Denne DIY guider dig trin for trin med tekst og billeder.

MATERIALE
Små glasperler (Ø 2,5-3 mm), en nål der passer i perlerne, meget stærk sytråd, øreringskroge, pendantringe, en saks og evt. 2 smykketænger… 

TRIN 1
Tråd din nål og klip den endnu ikke over. Anbring 36 lyserøde perler og 22 orange perler (i alt 58).

TRIN 2
 Før sytråden tilbage op gennem hele perlerækken ved at stikke nålen op gennem anden perle fra enden. Derefter stikkes den gennem enkelte sektioner af perler. Sørg for, at du har en godt stykke tråd til overs, og tag så nålen af.

TRIN 3
Nu skal du have fat i den ende af tråden, der stadig sidder fast på trådrullen. Mål nu op, således at der er cirka 4 gange så meget tråd som perlerækken er lang. Det er bedre med for meget tråd end for lidt.

TRIN 4
Tråd nålen og anbring ligesom før 36 lyserøde perler og 22 orange perler (i alt 58).

TRIN 5
Som du gjorde før, skal du nu føre sytråden tilbage op gennem hele perlerækken ved at stikke nålen op gennem anden perle fra enden, og derefter op gennem enkelte sektioner af perler. Sørg for, at du har en godt stykke tråd tilovers, og tag så nålen af.

TRIN 6
Sørg for at de to perlerækker sidder helt tæt øverst, og bind så en enkelt knude med de to tråde. Du har nu lavet én frynse. For at lave de resterende, gentag trin 1-6 indtil du har frynser nok til et sæt øreringe (til en ørering skal der bruges 5, til et sæt øreringe 10).

TRIN 7
Klip et stykke tråd, der måler cirka 1 meter (hellere for meget end for lidt). Start med at sætte en perle fast i enden ved at føre tråden rundt igennem den to gange. Sørg for, at der er cirka 10 cm tråd tilbage i enden. Anbring nu 5 perler yderligere, så du har en række med 6 perler i alt. Gør nu som vist på tegningerne indtil stykket er 15 perler lang (tæl perlerne på den øverste række langs stykket).

TRIN 8
Tag en frynse og bind den fast som vist på nedestående tegning. De to tråde skal op igennem en perle i række 5, derefter skal de skilles og op igennem to forskellige perler i række 6, og slutteligt bindes der en solid dobbeltknude og trådene klippes af et stykke fra knuden. Fordel de fem kvaster noglelunde symmetrisk.

TRIN 9
Tag den korteste tråd i hjørnet af det firkantede stykke og sy det frem og tilbage, op og ned gennem perlerne og klip det så af på indersiden ved de monterede frynser.Den lange tråd i den anden side af stykket skal du stadig bruge.

TRIN 10
Tag din nål og sæt på den lange tråd, og luk nu perlefirkanten sammen til et rør ved at sy siderne sammen som vist på tegningen. Bagefter fører du tråden op gennem nogle perler, så den ender på toppen af røret.

TRIN 11
Anbring en perle på snoren, før nålen under den næste syning, og tag så en ny perle på tråden og gør det samme hele vejen rundt i toppen, så der til sidst er 14 perler i en cirkel.

TRIN 12
Før nu tråden rundt gennem alle 14 perler.

TRIN 13
Anbring 4 perler mere på nålen og før tråden gennem perlen på modsatte side, således at der dannes et Ø på toppen af røret. Sørg for at stramme tråden godt op, og sy nu rundt på kryds og tværs gennem Ø’et, så toppen bliver god og solid. Sy derefter tråden ned gennem røret frem go tilbage, og klip den af på indersiden.

TRIN 14
Du skal nu bruge smykketængerne til at sætte øreringskrogen fast til den midterste perlerække i Ø’et med en eller to pendantringe, og slutteligt har du en ørering med perlekvast.

VOILÁ et par fine fine øreringe!

Du kan se mere til Laura på Instagram @laurahjertefryd ?
Følg også med hos Maries ideer på Facebook og Instagram @mariesideer – her kan du altid finde inspiration til nye projekter ??✨??

Vil du læse flere indlæg som dette? Så prøv dette her om Camilla Hansson og hendes univers af strik.

Af Laura Takahashi Christiansen

 

Fotos: Laura Takahashi Christiansen

 

Køb dit Maries ideer lige her.

(Visited 892 times, 1 visits today)