En halv times syning

Book cover halv times syning

“1/2 times syning” fra Turbine giver dig 60 nye og inspirerende syprojekter. F.eks. dette fine bogomslag:


Selv i denne digitale verden er det rart at have et
sted, hvor man kan tage lidt noter. Uanset om det er
personlige tanker, daglige to-do-lister, telefonbeskeder,
indkøbssedler eller vigtige aftaler, så giver dette praktiske
bogomslag med lommer dig alt, hvad du behøver –
organiseret og lige ved hånden.

MAT E R I A L E R
Bog, der kræver omslag
50 cm primært stof
25 cm kontrastfarvet stof
75 cm grosgrain-bånd (valgfrit)
U D S T Y R
Målebånd
Skrædderkridt eller usynlig
markeringspen
Knappenåle

FOR B E R E D E L S E
Brug dit målebånd til at tage mål af den lukkede bog. Du skal måle bogens højde og omkreds. Omkredsen er bredden + dybden, så du skal måle fra kanten af forsiden, omkring ryggen og hele vejen over bagsiden til den anden kant. Min bog målte 20,5 x 33,25 cm, og mine mål kan hjælpe dig med at dobbelttjekke målene på din egen bog. Læg dit primære stof ud på en flad overflade, således at vrangsiden vender opad og ægkanten ligger øverst. Fold stoffet på midten, så ægkanterne mødes øverst. Fold nu den venstre kant 10 cm ind. Pres, og sæt knappenåle igennem lagene i den foldede del (lomme) (se figur 1). Placer den nederste kant af bogen 3 mm fra den foldede kant (ryggen skal vende ud mod den nederste fold på stoffet). Sæt en knappenål i 3 mm over bogens øverste kant. Sørg for at bevare denne retning, og skub så forsigtigt bogen til ægkanten, og gentag opmålingen. Du har nu tilføjet lidt ekstra plads, hvilket gør, at din bog nemmere kan sættes ind i omslaget, når det er færdigsyet. Fold stoffet ved knappenålene, og pres (denne skarpe linje vil være udgangspunktet for din syning senere). Med udgangspunkt i denne linje måler du 1,25 cm til sømrum. Marker og klip stoffet langs denne streg (se figur 2). Herefter skal du tage målene til de indvendige flapper. Bredden på disse er som standard 17,5 cm, og du kan beregne højden på følgende måde: højden på bogen + 1,25 cm til sømrummet = flappens højde. Jeg beregnede højden på flappen til min bog således: 20,5 + 1,25 cm = 21,75 cm.

INT_12-times syning-88

U D FØR E L S E
Fold stoffet til flapperne vertikalt på midten (8,75 cm). Stoffet skal vende ret mod ret. Sy stoffet sammen langs de to korte kanter. Vend stoffet, og pres sømmene flade. Gentag denne proces med det andet stykke stof. Fold stoffet til bagsiden ud (forsiden og laget med lommerne er sat sammen med knappenåle). Sæt stofstykkerne med flapperne fast på begge sider, så de rå kanter flugter. Ri flapperne på plads langs begge kanter (se figur 3). Læg bagsiden ovenpå, således at kanterne på omslaget matcher (flapperne er nu på indersiden), og sæt knappenåle i. Sy langs kanten af hver flap, men lad stykket mellem flapperne på den øverste kant stå åbent, så du kan vende stoffet (se figur 4). Klip hjørnerne af, og vend omslaget. Pres sømmene glatte. Du kan tilføje et bogmærke, hvis du ønsker det: Fold båndet på midten, indsæt den foldede kant midt på åbningen, og sy sammen (se figur 5). Hvis alt er gået, som det skulle, så er dine flapper endnu ikke fastgjorte i bunden, hvilket gør det nemmere for dig at sy forskellige rum i den forreste lomme. Start med at sætte bånd og flapper fast væk fra lommen, så du ikke kommer til at sy dem sammen med lommen. På ydersiden af omslaget (se figur 6) markerer du de rum, som du ønsker i lommen, med en lineal og en usynlig markeringspen: Et rum til en blyant måler normalt 2,5 cm, og derudover lavede jeg et stort rum, der passer til en lommeregner eller en mobiltelefon. Tænk over tykkelsen og omfanget af den ting, du laver lommen til, og tilføj så lidt ekstra, så du er sikker på, at lommen passer. Sy langs de markerede linjer, og forstærk åbningerne med et par stikkesting.

2015-05-06

Find bogen på saxo.

Af Heather M. Love. På dansk ved Christina Charny Justesen. Foto: Sussie Bell

(Visited 1.591 times, 1 visits today)