En kalender til den kreative

DCS_8615

Glædelig 1. december! Kun 23 dage til jul. På Maries ideer tæller vi ned med en online julekalender, hvor du hver dag i december vil finde en ny kreaide, som du kan slå ventetiden ihjel med. Har du husket at lavet en julekalender til dine kære? Hvis ikke, kan du finde inspiration i “Julekalenderbogen – glæden ved at glæde andre” af Inge Rigmor Østerby, som er en bog fyldt med ideer til anderledes julekalendere. En af ideerne fra bogen får du her…


Det er bestemt en anderledes julekalender – som passer perfekt til en kreativ sjæl. Julekalenderen går nemlig ud på at bygge en personlig dekoration med hjælp fra 24 pakker.

Materialer:

24 små ting, der alle kan indgå i en dekoration. Det kan være alt muligt. F.eks.: Piberensere, filtkugler, silkebånd, modellervoks, glimmerperler, sukkerstokke, plastikdyr.

Man kan vælge et farvetema, genbrugstema eller dyretema – bare brug din fantasi.

Sådan gør du:

Find de 24 små ting og pak dem ind. Ved at skrive dato på nogle af pakkerne, kan du styre, at de nødvendige pakker (dekorationsfad og lys) kommer i starten af måneden. Klargør kalenderen.

Når du afleverer de 24 pakker, kan du skrive et brev til julekalendermodtageren:

Kære ven! Her er en anderledes julekalender. Du skal nemlig selv lave en form for juledekoration. Der står datoer på nogle af pakkerne, de andre vælger du selv. Der er ét stykke ny pynt pr. dag. Tanken er, at du hver dag vælger en pakke, og lidt efter lidt vil din dekoration vokse sig stor, skør og anderledes… Skal der noget ”grønt” i dekorationen, finder du bare det. Du må gerne supplere med, hvad du vil. Der er absolut ingen regler, når bare du leger og har det sjovt. Glædelig december!

2014-11-261

Ønsk evt. at få billeder sendt via mail, MMS, Facebook, Instagram eller andre medier, så du kan følge udviklingen i dekorationen.

Foto: Rikke Skov/Julekalenderbogen

(Visited 276 times, 1 visits today)