Astrids varme vintervanter

2014-11-211

I dette nummer af Maries ideer finder du opskriften på Astrids vintervanter, men fordi det i dag er den 15. december, får du opskriften her. God fornøjelse!

Størrelse:
Omkreds: 19 cm. Vantens længde: 27 cm.
Fra tommel til indtagning: 14 cm.
Indtagningernes længde: 4 cm. Tommel: 7 cm.

Du skal bruge:
“Rauma Finullgarn” (100% uld/50 g = 175 meter): 1 ngl mint 4887 (fvA) + 1 ngl råhvid 401 (fvB) + 1 ngl rød 418 (fvC). Strømpep nr. 2½.
(Garn fra Rauma, fås bl.a. hos rasmilla).
Strikkefasthed: 32 m x 32 p = 10 x 10 cm i mønster.

Højre vante: Slå 54 m op med fvA over tommel- og fvB over pegefingeren. Strik en lettisk fletning, se teknik under vejledninger, men erstat fvC med fvA. Forts efter dia 1. Den vandrette, gule linje markerer tommelkilens afslutning. Her sætter du tommelkilens 13 m på en garnende. Slå 13 nye m op over tommelen og forts efter dia 1. Tag ind som angivet. Når der er 8 m tilb, klipper du garnet over og lader en 15 cm lang ende hænge. Træk garnenden igennem de rest m og træk godt sammen.
Tommel: Sæt de 13 m fra tommelkilen tilb på p. Strik 13 m op over kilen og strik efter dia 2. Slut af som på højre vante.
Venstre vante: Strikkes som højre vante, men på den lettiske fletning strikker du 3. omg før 2. omg, så fletningen vender spejlvendt. Strik tommelkilen i modsatte side. Dette gøres nemmest ved at læse dia fra venstre mod højre i stedet for som før fra højre mod venstre.
Montering: Hæft alle ender.
2014-11-212

Vanter til alle årstider” hedder bogen, hvor du kan finde vanterne plus 26 andre farveglade vanter og halvvanter strikket i de lækreste materialer og med unikke mønstre. Alt er illustreret med charmerende fotos og detaljerede farvediagrammer. Bogen, der er udkommet på Turbine-forlaget, koster 249 kr.

Design og foto: Clara Falk, Kamilla Svanlund og Ewa Andinsson

(Visited 1.897 times, 1 visits today)